Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 26. kedd
Boldog névnapot Vanda, Paula nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A püspök úr pálinkát iszik
Sorbán Attila - A püspök úr pálinkát iszik
Sorbán Attila
A püspök úr pálinkát iszik

kiadó: Riport
cikkszám: 11159599
ISBN: 9786069294727
megjelenés: 2011-01-01
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Sorbán Attila regénye egy öregotthonban játszódik. A történetet K. Vencel az öregotthon gondnoka mondja jegyzőkönyvbe. Az egyes szám első személyben elbeszélt történések sora több jeleneten keresztül vezet a tragikus, elborzasztó végkifejletig.

Az öregotthon igazgatója bejelenti a lakóknak, hogy karácsonykor illusztris vendégük lesz a püspök úr személyében. A hír megosztja az intézet lakóit, akik ezentúl két csoportba különülnek el: a püspök úr hívei közül még megszemélyesítője is akad az eszmének Hilgert Gáspár nyugalmazott mozigépész személyében. Az ellentábor vezére Lestyák Eulália volt cirkuszi állatidomár. Az öregotthon lakóit átmenetileg felvillanyozza az, hogy táborokra szakadhatva gyűlölködhetnek, és meg is tesznek minden tőlük telhetőt ahhoz, hogy ezt az érzelmet a paroxizmusig fokozzák, amíg végül Lestyák Eulália halálával gyakorlatilag az intézmény élete is lezárul.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román