Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A lehetetlen szabadság - Henrik Ibsen és a modernitás
Ronning, Helge - A lehetetlen szabadság - Henrik Ibsen és a modernitás
Ronning, Helge
A lehetetlen szabadság - Henrik Ibsen és a modernitás

kiadó: Nagyvilág
cikkszám: 11161398
ISBN: 9789639175495
megjelenés: 2012-01-01
Nincs készleten
Akciós ár: 500 Ft
Régi ár: 2899 Ft
 
Leírás:
"Henrik ​Ibsen egész munkásságán, drámáin és versein egyaránt végigvonul néhány alapvető tematikai struktúra. Ezek az ideálok és a valóság viszonyáról, a szabadság és a nem szabadság ellentétéről szólnak, valamint arról, hogy e tematikák miképpen kapcsolódnak egymáshoz. A lehetetlen szabadság című könyvemben azt követem, hogyan változtak e témák a szerző életműve során, és hogy vizsgálatukra Ibsen milyen újabb és újabb módokat talált."
Helge Rønning

Helge Rønning (1943- ) 1986 óta professzor az Oslói Egyetem Média és Kommunikáció Intézetében. Irodalmat és Afrika-tudományt tanult a következő egyetemeken: Oslói Egyetem, Brandeis University, Massachusetts és London School of Oriental and African Studies.
Korábban az Oslói Egyetem Irodalomtudományi Intézetében és az Északi Intézetben dolgozott.
Hosszabb ideig kutatott amerikai és afrikai egyetemeken. Többek között foglalkozott a média, demokrácia és szólásszabadság témájával, film- és tv-analízissel és a popkultúrával. Vezette a Norvég Szakirodalom-írók és -fordítók Szövetségét.
Helge Rønninget hosszú évek óta szenvedélyesen érdekli Ibsen kulcsszerepe a modern társadalom megértésében. Legkülönbözőbb összefüggésekben foglalkozott Ibsennel. Az Oslói Egyetemen A Senter for Ibsenstudier tanácsának vezetője, és tagja a Nemzeti Ibsen Bizottságnak.

Tulajdonságok:
terjedelem: 303 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Dr. Kunszenti Ágnes, Kovács katáng Ferenc
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román