Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 17. vasárnap
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Balatoni borozó
Podmaniczky Szilárd - Balatoni borozó
Podmaniczky Szilárd
Balatoni borozó

kiadó: Podmaniczky Művészeti Alapítvány
cikkszám: 11163586
ISBN: 9789638809292
megjelenés: 2012-01-01
Készleten
Akciós ár: 2000 Ft
Régi ár: 2500 Ft
 
Leírás:

Történetek, visszaemlékezések a Balatonboglári Borgazdaság felejthetetlen múltjáról.A boglári borvidék, úgy tűnt, inkább a fehér boroknak kedvez, de mi a vörösbe is belefogtunk. Sőt, komoly üzleti kapcsolatunk volt New Yorkkal. Jártam a New York-i laborban, ahol a boglári Kadarkát népszerűsítettük. Merthogy volt nekünk a Kakashegyen egy szép Kadarkánk, a borát palackoztuk, eladtuk Ausztriába, ide-oda. Egy magyar fiú, aki kint élt New Yorkban, ivott valahol belőle, és nagyon megszerette. Ennek köszönhető, hogy egy komoléy New York-i cég nagyobb tételt remdelt belőle.
Lakatos András
 
Dolgozott nálunk egy vezérkari százados, könyvelgetett. Gazsi Lajosnak hívták. A hőn szeretett kollégái küldik Gazsi Lajosnak: "Százados úr, ha felül a lovára". Hát, kijöttek a könnyei annak az embernek. Erre valaki azt kérdezi tőlem: És magadnak mit küldenél? Azt, hogy: "Nem loptam én életemben, mégis rám verték a vasat". Teli torokból ment a mulatás.
Légli OttóPont fizetés napon történt. Volt egy munkatársunk, a Kispeti János, az ikertestvére Fonyódon élt, őt Kispeti Karcsinak hívták. A Karcsi pont itt volt Bogláron a fizetésnapon, és mondtuk neki, ugyan, vegye már fel a Jancsi fizetését! Hát, hogy vegyem fel? Menj oda és vedd fel! Bement az Idához, aki a fizetést osztotta, és szépen oda is adta neki, de megjegyezte: Ej, Jani bácsi, de hamar átöltözött a munkaruhából! Aztán megkérdeztük az Idát: Szerinted kinek adtad oda a Jani fizetését?
Illosvay IstvánAlapszabály a borkostolásnál, hogy jó levegőjű teremben végezzük, akár pince vagy elegáns terem. Ha a természetes fényviszonyok nem megfelelőek, akkor égnie kell a gyertyának. Soha nem töltünk tele poharat. A borból egyharmadot, pezsgőből öthatodot töltünk. A pohár kizárólag talpas, tulipán alakú legyen, szájában elszűkülő, hogy az illatot összegyűjtse. A poharat a talpánál vagy a száránál fogjuk, hogy könnyen tudjuk mozgatni. A keveréstől felszabadulnak az illatok, a szűkülő pohát összegyűjti, mi pedig jól érezzük az illatokat és magunkat.
Losoncziné Klára  Tulajdonságok:
terjedelem: 158 oldal
kötéstípus: puhakötés

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román