Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 29. vasárnap
Boldog névnapot Taksony nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az ember tragédiája - BRD (12)
Jankovics Marcell - Az ember tragédiája - BRD (12)
Jankovics Marcell
Az ember tragédiája - BRD (12)

kiadó: Magyar Rajzfilm Kft.
cikkszám: 11165192
ISBN: 1212031129547
megjelenés: 2012-01-01
Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
 
Leírás:
"A cél halál, az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga."

A magyar irodalom egyik legfontosabb és legismertebb darabjának huszonhárom éven át készült rajzfilmes adaptációja. Jankovics Marcell mind a 15 színt más-más animációs stílusban készítette el, a grandiózus mű mégis egységes egészet alkot.

A film hőse Ádám és Éva, akiket a paradicsomból való kiűzetés után Lucifer álmukban végigkísér a történelmen, és elvisz a beláthatatlan jövőbe. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező korábban olyan nagysikerű egészestés animációs filmeket készített, mint a János Vitéz (1973), a Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), illetve dolgozott a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben a háromperces Küzdőkkel pedig Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.

Sok oka van annak, miért fogtam e film készítésébe lassan 30 éve. Mindenekelőtt azért, mert hitem szerint ez a mű animációs feldolgozás után kiált. Azután azért, mert örök érvényű, tehát mindig aktuális igazságok hangzanak el benne, amelyeket nem lehet elégszer hallani. Ám ez csak akkor hat, ha látnivalót is kap hozzá a néző. És Az ember tragédiája képalkotásra ingerel! Mert az Úr, Lucifer és Ádám minden szava az eszemből és szívemből szól. Mert a nőről ilyen árnyaltan kevés férfialkotó szólt. Mert Madách lehetővé tette, hogy Istent, Embert és Asszonyt, valamint hármójuk Árnyékát, Lucifert, meg a történelmet úgy mutassam be, amilyennek látom. Mivel soha nem láttam olyan előadást, amely igazán elnyerte a tetszésemet, s amelyikről azt hihettem volna, hogy Madách Imre rábólintott volna, ezért, gimnazista koromra is emlékezve, olyan Tragédia-változatot akartam készíteni, amelyik tényleg megragadja az ifjúság képzeletét. Az eddigi visszajelzések azt mutatják, jó úton jártam.

DVD extrák
• Jankovics Marcell rendező audiokommentárja
• Különálló zenei hangsáv
• Interjúk a díszbemutatón (kb. 23 perc)
• Mozielőzetes

Tulajdonságok:
Nemzetiség: magyar
Gyártási év: 2011
Rendező: Jankovics Marcell
Hangsáv: magyar
Felirat: angol, francia, magyar, orosz
Játékidő: 159 perc
Képarány: 1,33:1
Gyártó: Kultúrbarlang
Korhatár: 12 év

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román