Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 17. vasárnap
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Xilonen népe - huszonhét levél Nicaraguából 1981-1985
Sitkéry Ottilia - Xilonen népe - huszonhét levél Nicaraguából 1981-1985
Sitkéry Ottilia
Xilonen népe - huszonhét levél Nicaraguából 1981-1985

kiadó: Filosz
cikkszám: 11165564
ISBN: 1212141328236
megjelenés: 2012-01-01
Utolsó darab!
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:

Az Örvényben című első regényében az írónő sorsának egyik sötét korszakát követhettük nyomon az ötvenes évek Magyarországán. Most életének napsütötte szakaszába enged bepillantást. Mert Xilonen népére nem akármilyen erővel süt a trópusi nap.
A kukorica istenét egykor a toltékok és az aztékok imádták. A ma Közép-Amerikában élő leszármazottaikról szinte kevesebbet tudunk, mint az ősökről. Ebbe a világba csöppent hirtelen egy magyar család minden előzmény nélkül. Managuában a nagy 1972-es földrengés nyomai már tűnőfélben vannak, ám az önálló, demokratikus Nicaraguai Köztársaság kikiáltását dik­ta­tórikus törekvések, nyomor és polgárháború akadá­lyozzák.
Hogyan lehet itt néhány évre berendezkedni, megélni a mindennapokat, és közben akaratlanul is a magyarság képviselőjének lenni? Nem regényt, útleírást vagy tudományos munkát tart kezében az olvasó. Mégis, akit érdekelnek a távoli tájak és népek, aki nem a turista szemével néz körül egy idegen országban, az nehezen fogja megállni, hogy egyvégtében olvassa el ezt az együttérző, kedves és nemritkán mulatságos élménybeszámolót.
Koltai Tamás


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 252 oldal
kötéstípus: puhakötés


 

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román