Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 30. péntek
Boldog névnapot Judit, Xénia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A Vatikán keleti politikája közelről - Az Ostpolitik színe és visszája -
Szabó Ferenc SJ - A Vatikán keleti politikája közelről - Az Ostpolitik színe és visszája -
Szabó Ferenc SJ
A Vatikán keleti politikája közelről - Az Ostpolitik színe és visszája -

kiadó: L'Harmattan - Jézus Társasága Magyarországi Rt.
cikkszám: 11165817
ISBN: 9789632365084
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 3600 Ft
webes rendelés esetén: 3240 Ft
 
Leírás:

"A kommunista rendszer idején a »diplomácia egyháza« mellett létezett a »vértanúk egyháza«, amelyet egy idő után mintha feledtek volna az Ostpolitik egyházi képviselői. Erről a kettősségről nem feledkezhet meg a tárgyilagos történetírás. És fejet kell hajtanunk a kommunizmus áldozatai, a hősies hitvallók és vértanúk emléke előtt, akik szenvedésükkel tettek tanúságot az Igazság, Krisztus mellett."
A Szerző végkövetkeztetése
"A könyv arról győz meg bennünket - nem vetve követ a tárgyalásos megoldásokra -, hogy a történelem a diplomáciai megoldás helyett az igazi kiállást, a mártíromságot igazolta. Azoknak a tanúknak kell hinnünk, akik üldöztetést, börtönt is viseltek Isten országáért."
Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek "Szabó Ferenc kor- és koronatanú. A Rómában, a kötet által tárgyalt események sodrában eltöltött 25 év egyedi tartalommal, értékkel gazdagítják a szerző történelemlátását. […] Az egyedi érték mellett, amelyet Szabó Ferenc a tárgyhoz hozzá tud tenni, jelentős az itthoni és külföldi kutatók által már eddig felhalmozott ismeretanyag. A Szerző ezeket jó érzékkel szintetizálja. […] Érdekes megoldással a Mindszenty-kérdés, a bíboros életműve és megítélése felől közelít az Ostpolitik felé.
Összekapcsolja a két kérdést, és egyiket a másik által értékeli…" Dr. Szabó Csaba történész, igazgató, Bécsi Magyar Történeti Intézet
"Szabó Ferenc Magyarország és a Szentszék kapcsolatainak egyik koronatanúja, írása komoly érdeklődésre tarthat számot. Könyve egyszerre megbízható szakmunka és izgalmas memoár. […] Mindenekelőtt római tapasztalatai alapján ír az Ostpolitikról, a nyilvánosságra került dokumentumok közléseit megrostálva, verifikálva igyekszik tárgyilagosan rekonstruálni az eseményeket. […] Az 1960/70-es évek szellemi körképét szemlézve az egyházban végbemenő folyamatokat eredeti kultúrájuk közegében, sajátos, teológiai kontextusban mutatja be. Ezzel a hazai irodalom komoly hiányosságát pótolja."
Dr. Bánkuti Gábor történész, egyetemi adjunktus, PécsTulajdonságok:
terjedelem: 353 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Jezsuita könyvek - Isten és tudomány

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román