Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Evolúció és megismerés
Kampis György - Ropolyi László (szerk.) - Evolúció és megismerés
Kampis György - Ropolyi László (szerk.)
Evolúció és megismerés

kiadó: Typotex
cikkszám: 11166668
ISBN: 9789632792798
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 4900 Ft
webes rendelés esetén: 4410 Ft
 
Leírás:

Vajon a világ ugyanolyan-e a denevér, a kutya, a majom vagy az em­ber számára? Tudjuk, hogy a kutya a szagok világában él, a denevér a fülével lát. A majom, bár sokban hasonlít ránk, nem tud beszélni, ezért nem használ nyelvi fogalmakat, amelyekkel mi a világot feldaraboljuk. Lehet-e mégis azonos a különböző fajok világa? Mi a kö­vetkezménye annak, ha nem? Az evolúció kutatása segíthet elkép­zelnünk az elképzelhetetlent. Ezen keresztül jobban megérthetjük azt is, mit jelent egyáltalán megismernünk valamit.


Ugyanezt a kérdést fordított irányból; az emberi megismerés felől is indíthatjuk. A megismerés kutatásával a kognitív tudomány foglalko­zik a biológia, a pszichológia, a nyelvészet, a számítástechnika és a filozófia határvidékén. Legmodernebb formájában az elmét nem az elvont ész lakhelyének, hanem az adott fajban rejlő biológiai tehetőségek kiaknázási eszközének tekinti. Evolúció és megismerés tehát itt is egymást támasztja alá.


Jelen kötet a IX. Magyar Kognitív Tudományi konferencia (MAKOG) előadá­sait tartalmazza a címbeli tág témában, a terület vezető hazai kutatóitól, tanáraitól és PhD diákjaitól.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 414 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Az evolúciós gondolat

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román