Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 22. péntek
Boldog névnapot Vince, Artúr nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az édenkert kiárusítása - Példázat a természet tönkretételéről
McDaniel, Carl N. - Gowdy, John M. - Az édenkert kiárusítása - Példázat a természet tönkretételéről
McDaniel, Carl N. - Gowdy, John M.
Az édenkert kiárusítása - Példázat a természet tönkretételéről

kiadó: Typotex
cikkszám: 11167019
ISBN: 9789632792699
megjelenés: 2002-01-01
Nincs készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:

Nauru több mint kétszáz évvel ezelőtt a „Kellemes sziget” nevet kapta az első arra járó európaiaktól szépsége, természeti gazdagsága és lakóinak szívélyessége miatt. Hamarosan azonban azt is fölfedezték, hogy ez a hely a világ egyik leggazdagabb foszfátlelőhelye, így aztán a földet kifosztották, a foszfátot kitermelték és eladták, a helyiek kultúráját pedig gyökeresen felszámolták. A fantasztikus gazdagság ígéretével megvesztegetett naurui kultúra része lett a globális piacgazdaságnak. Alig egy évszázad alatt a biológiai sokféleséggel megáldott sziget tönkrebányászott pusztasággá vált, amelynek tízezer lakosa ma teljes mértékben a külvilágra van utalva.

A mindenéből kiforgatott csendes-óceáni nép sorsa mintegy szimbóluma bolygónk sorsának. Tudományos és technikai rendszerünk látszólag bevált, valójában, ha az eddigi gyakorlatot folytatjuk, összeomlással fenyeget. Azt a fajta tudást kellene mozgósítanunk, amely megteremti  a fenntartható létezést – ahogy függetlenségének kivívása óta Nauru népe is ezt teszi.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román