Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A Torinói Ló - DVD (16)
Tarr Béla - A Torinói Ló - DVD (16)
Tarr Béla
A Torinói Ló - DVD (16)

kiadó: Kultúrbarlang
cikkszám: 11167411
ISBN: 5999546335538
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
 
Leírás:
Aki látta a filmjeit, az tudja, hogy mennyire megrendülten lépünk ki belőlük; a lélegzetünk eláll fekete-fehér snittjeinek rendkívüli erejétől és attól, hogy mekkora érzékenységgel festi le az emberiséget. A torinói ló iszonyú őrülete abból fakad, hogy a szerző addig a pontig vezeti el a történetet, ahonnét már nincs visszaút, miközben művészi föllépése, mely példaként szolgál a filmművészetben létező radikalitás számára.

Isabelle Regnier, Le Monde


Az élet zordsága leterhelő lehet. A művészet zordsága pont az ellenkező hatást éri el, és a Torinói Ló kiváló példája annak - és az ilyen példák nagyon ritkák a kortárs filmművészetben - hogy egy, az élvezet tagadására épült mű fegyelmezettségével, szenvedélyes feddhetetlenségével és ijesztő komolyságával ragyogó élményt tud nyújtani. A film túl gyönyörű ahhoz, hogy mepróbáltatásként éljük meg, mégis elég intenzív és zord ahhoz, hogy ha végig néztük, tiszteletet és megkönnyebbülést érezzünk. Ez elsőre elrettentően hangzik, de pont ellenkező a hatása.

A. O. Scott, The New York Times


Azok a nézők, akik megnézik a torinói ló című filmet, legyenek fölkészülve arra, hogy kivételes, érzéki, költői, rejtelmes, feddhetetlen filmélményben lesz részük.

Jean-Claude Raspiengeas, La Croix      


Amire a Sátántangóban még mindenki csak várt, aztán ami a Werckmeister-harmóniákban végül meg is érkezett, az A torinói lóban véglegesen eltávozik. Tarr Béla gigantikus lételméleti trilógiájának utolsó része visszavonhatatlan leszámolás a művészettel, a filmmel és a mozival, egyáltalán az értelmes emberi léttel.

(port.hu)


Kísérőfilm: PROLÓGUS 2004 5 perc


Tulajdonságok:

időtartam: 148 perc

hangok: magyar Mono Digital

feliratok: angol/francia/német
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román