Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 21. csütörtök
Boldog névnapot Ágnes nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A zsidókérdés megoldhatatlansága, avagy: Mért születtem hébernek, mért nem...
Heller Ágnes - A zsidókérdés megoldhatatlansága, avagy: Mért születtem hébernek, mért nem...
Heller Ágnes
A zsidókérdés megoldhatatlansága, avagy: Mért születtem hébernek, mért nem...

kiadó: Múlt és Jövő
cikkszám: 11167460
ISBN: 9789639512818
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:

Heller Ágnes írja a többszöri utánnyomást megért könyv második kiadása elé:
Vannak könyvek, amelyek nem avulnak el. A "zsidókérdés" megoldhatatlansága maholnap tizedik esztendejét betöltő írásom ezek közé a könyvek közé tartozik. Tartok attól, hogy sosem fog elévülni.
Könyvecskémben azt kívántam érzékeltetni, hogy "zsidókérdés" azóta létezik, amióta a zsidóság létezik. Ugyanakkor a zsidóellenes érzelmek és azok kifejezései átalakulnak, mutálnak, bár végleg nem szűnnek meg. Felidéztem, sorjában a görögrómai judeofóbiát, a keresztény antijudaizmust, hogy eljussak a modern antiszemitizmusig. Majd végigkísértem a zsidóellenes érzelmek és előítéletek alakulását az antiszemitizmus történetében.
…akadnak még tradicionális országok, amelyekben az antiszemitizmus régebbi variánsa is dívik, mint például Magyarországon. Itt még lehet a parlamentben hivatkozni a vérvádra, a zsidókat vagy "komcsikként", vagy "liberálisokként" szidni, hazafiatlansággal vádolni, vagy azt sejttetni, hogy még most is, a holokauszt után is, "túl vannak reprezentálva" az értelmiségi és az üzleti pályákon. Nyugaton ez a fajta antiszemitizmus már csak a harmadik hegedűt játssza, kihalófélben van. Helyét az "új antiszemitizmus" töltötte be, ahogy a ma uralkodó antiszemita hullámot Nathan Saranszkij, az egykori refuznyik, ma izraeli államférfi, megnevezte.
Könyvemben beszélek az Izrael-ellenes kritika álarcában megjelenő "új antiszemitizmus"-ról is. Erről ma valamivel többet kell mondanom...

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román