Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 23. szombat
Boldog névnapot Zelma, Rajmund nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei
Steiner, Rudolf - A világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei
Steiner, Rudolf
A világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei

kiadó: Genius
cikkszám: 11167584
ISBN: 9789630346108
megjelenés: 2006-01-01
Nincs készleten
Ár: 1790 Ft
 
Leírás:

Rudolf Steiner


A filozófi doktora. 1861-ben született Kraljevecben (akkor Ausztria-Magyarország) és 1925-ben halt meg Dornachban (Svájc). Bécsben folytat tanulmányokat (természettudományok, matematika, történelem, irodalom, filozófia). Mint Goethe természettudományos műveinek kiadója, író, újságszerkesztő és oktató Bécsben: Weimarban, Berlinben és Európa különböző országaiban gazdag kulturális tevékenységet fejt ki, melyet a századforduló után mindinkább az általa megteremtett antropozófiai irányultságú szellemtudomány határoz meg. A Basel meletti Dornachban felépült "Goetheanum" lesz működésének központja. 


 


Az antropozófia


a XX. század kereső embere előtt új szellemi világ- és emberképet tár föl: kapcsolódik az emberiség ősi bölcsességéhez, azonban a keleti tradíciókkal ellentétben, a nyugati szellemi életben gyökerezik a centrumában a Krisztus-esemény áll. Így iskolázási módszere is - az ember normális fejlesztése mellett - a nyugati gondolkodásból sarjad. A gondolkodás világprincípium, teremtő erő, melynek realitása van. Steiner szellemtudományos kutatási eredményei a gyakorlatban az élet számos területén megmutatkoznak, így például a nevelésben (Waldorf-iskolák), a gyógyászatban és a gyógypedagógiában, a művészetben (építészet, festészet, eurythmia, beszédformálás stb.) éppúgy, mint a mezőgazdaságban (biodinamikus metódus) és a társadalmi élet területén (szociális organizmus hármas tagozódása).


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 131 oldal
borító: puhafedelű


 


 

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román