Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 4. péntek
Boldog névnapot Borbála, Barbara nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Istenkereső ember, emberkereső Isten
Nemeshegyi Péter SJ - Istenkereső ember, emberkereső Isten
Nemeshegyi Péter SJ
Istenkereső ember, emberkereső Isten

kiadó: L'Harmattan - Jézus Társasága Magyarországi Rt.
cikkszám: 11167953
ISBN: 9789638014337
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 2400 Ft
webes rendelés esetén: 2160 Ft
 
Leírás:

Az athéni Areioszpagoszon mondta Szent Pál apostol csaknem kétezer évvel ezelőtt: "Isten szabta meg az emberek tartózkodásának meghatározott idejét és határait, hogy keressék Istent, hátha megérzik őt és megtalálják, hiszen nincs messze egyikünktől sem. Mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk" (ApCsel 17,27-28). Ezt a soha véget nem érő keresést szeretné folytatni ez a könyv.
Az ember, mint állandóan kérdező élőlény, elkerülhetetlenül eljut a végső kérdés feltevéséhez. Az emberi szellem négy működési területe, a szépség (esztétika), az igazság (tudomány), a jóság (etika) és a transzcendens valóságra való nyitottság (vallás) különbözőképpen, de mind ugyanannak a végső titoknak a hordózói: bennük "jelenti magát" a felfoghatatlan Isten.
Az emberi istenkeresés történetének néhány kimagasló mozzanatát elemzi ez a könyv, hogy végül rátérjen Isten önkinyilatkoztatásának történetére. Hiszen a Biblia istenképe is fejlődött és alakult az évszázadok során. A primitív vonások fokozatosan eltűntek, és Jézusban végérvényesen és véglegesen feltárta önmagát az egyértelműen jó Isten. Az irgalmas, emberszerető és embereket "kereső" Isten.
Csodás konvergencia látható tehát az emberiség hosszú történetében megmutatkozó istenkeresés és az isteni önkinyilatkoztatás csúcspontja, a jézusi evangélium között. Jézus által már nemcsak beszélhetünk Istenről, hanem szólhatunk is Istenhez, és Atyának szólíthatjuk őt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 146 oldal
kötéstípus: puhakötés
sorozat: Jezsuita könyvek - Isten és tudomány

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román