Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Paidagógosz - A nevelő
Alexandriai Kelemen - Paidagógosz - A nevelő
Alexandriai Kelemen
Paidagógosz - A nevelő

kiadó: Jel
cikkszám: 11167978
ISBN: 9789630865425
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:

Alexandriai Kelement azok közé a korai keresztény szerzők közé sorolják a teológia és az ókortudomány művelői, akiknek írásai forrásértékűek. Nem véletlenül. Amellett, hogy kiválóan ismerte a Szentírást, műveiben a klasszikus irodalomban való jártasságáról is tanúbizonyságot tesz. Ezt támasztja alá az a tény, hogy fennmaradt munkáiban a keresztény írókon és az apokrif műveken túl 360 nem keresztény szerzőt idéz.
A Nevelő című munkájának jelentősége abban rejlik, hogy rendszerezi egyrészt a keresztény nevelés alapelveit, másrészt ez az első olyan összefüggő etikai mű, melyben a mindennapi életet érintően részletes iránymutatást ad. A testhez való viszonyulás bemutatásán keresztül egyfajta vezérfonalat szán a keresztény ember számára, hogy miként legyen jelen a világban.
Mindezeken túl számos egyéb kuriózummal is találkozhat az olvasó: betekinthet a szerző korának meglepően részletes anatómiai ismeretanyagába, a test- és szépségápolás rejtelmeibe, ezenfelül számos ókori költemény töredéke is csupán ebben a munkájában maradt ránk.
Írásában nemcsak a teológiát művelők és a neveléstörténettel foglalkozók, hanem a klasszikus irodalom, az antik filozófia, a retorika, továbbá az orvoslástörténet iránt érdeklődők is igazi gyöngyszemekre lelhetnek.Tulajdonságok:
terjedelem: 333 oldal
kötéstípus: keménykötés
fordította: Tóth Vencel OFM
sorozat: Ókeresztény Örökségünk 18.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román