Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 20. kedd
Boldog névnapot Vendel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Tarka ellenállás - Kézikönyv rebelliseknek és békéseknek
Krasztev Péter - Van Til, Jon (szerk.) - Tarka ellenállás - Kézikönyv rebelliseknek és békéseknek
Krasztev Péter - Van Til, Jon (szerk.)
Tarka ellenállás - Kézikönyv rebelliseknek és békéseknek

kiadó: Napvilág
cikkszám: 11168266
ISBN: 9789633380857
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 3600 Ft
webes rendelés esetén: 3240 Ft
 
Leírás:

Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Grúzia, Észak-Afrika… Magyarország. Csúnya széria végére kerültünk, lássuk be.

Ez a könyv megpróbál elhelyezni bennünket a világban - bemutatja, hogyan hajtották el sorstársaink a zsarnokaikat, hogyan döntötték meg a "tarka forradalmak" a fél- vagy talán egészen autoriter rezsimeket összefogással, kampánnyal, technológiával, de alapvetően ésszel és lelkesedéssel. Kézikönyv azoknak, akiket érdekel, mit csináltak jól máshol, és tanulni akarnak a mások hibáiból.

Ez a könyv bemutatja a hazai ellenállás szereplőit, történetüket, vívódásaikat, belső változásaikat, ábrándjaikat és eszméiket. Az utat, amit az LMP, a Szolidaritás, a Milla, a 4K! megtett a spontán háborgástól a politikai szerepvállalásig; a diákmozgalmak fejlődését a csendes zúgolódástól az utcai tiltakozásokig; a kortárs művészet ívét az arisztokratikus távolságtartástól a felháborodott beavatkozásig. Kézikönyv azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy ebben a tarka ellenállásban ki mit akar, hogyan és miért, kivel lehet azonosulni, kit lehet támogatni, vagy kihez lehet csatlakozni, hogy véget vessünk a rossz szériának.

De ez a könyv egyben hiánypótló szakirodalom is. A kötet külföldi szerzői nemzetközileg elismert társadalomtudósok, a hazai mozgalmakról szóló esettanulmányokat pedig olyan újságírók és szociológusok írták, akik nem tegnap csodálkoztak rá először a valóságra. Az új társadalmi mozgalmak az egyik legtöbbet kutatott téma a világban. Itthon csak újságokban írnak a nap mint nap körülöttünk nyüzsgő tömegekről. Így kézikönyv ez azoknak is, akiknek igényük lenne egy árnyaltabb, társadalomtudományi megközelítésre is a "tarka ellenállás" ügyében.

Tulajdonságok:
terjedelem: 504 oldal
kötéstípus: puhakötés
fordította: Klopfer Judit, Konok Péter

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román