Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 4. kedd
Boldog névnapot Domonkos, Dominika nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Aura
Sütő Csaba András - Aura
Sütő Csaba András
Aura

kiadó: Tipp-Cult
cikkszám: 11168293
ISBN: 9789639781375
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 2520 Ft
webes rendelés esetén: 2268 Ft
 
Leírás:

Minden, világban létező rendelkezik aurával, az emberen kívül az élő és élettelen dolgok egy-aránt. A költészet misztikus gondolkodása ezt már keletkezése óta úgy fordítja le magának, hogy lé-tünk az egységes, csorbíthatatlan egészhez tartozó, amelynek a művész csupán többé-kevésbé ihle-tett lejegyzője lehet.
Sütő Csaba András új könyvének költeményeit különösen erős ihletettség dinamizálja. Mondandója az egyetemes létföldrajz, segítségével bejárjuk élményvilága tájait, megmerítkezünk fényeiben, árnyaiban, göcsörtös tapintású tárgyaiban. Leginkább boldogsággal telített nyaraiban. Sütő verseinek gazdagon áradó jelentéssorában ugyanis szinte mindig nyár van, sőt, rekkenő nyárközép, az élet buján, érzékien lombos és virágos.  Képei ugyanakkor a lét tragikus oldalát hordozóan szikárak, a köznapi létből eredeznek, hogy érződhessék belőlük a nyers földszag, munkaszag, életszag. Alig van ennek a szemléletnek a magyar költészetben elődje, Európában is talán csak Jammes, Yeats és néhány modern német. Inkább az amerikai líra az ős, de nem a campusok bezártsága, hanem a far-mok szellős levegője.
A súlyos mondandó ellenpontozásaként mindenekelőtt nyelvezetének, verselési technikájának sajátos, lüktető zenéje a magával ragadó. Külsőleg leírások sora, belül csupa hangulat, felfedezés, muzsika és megrendülés. Teremtő indulattal, ezer színben omlik, burjánzik az élet, a csak lélekkel látható s a felszínen láthatatlan.
Az annyiszor vágyott vaskos valóság képzete ez, ugyanakkor önmaga metaforája is, továbbgon-dolásának feladata pedig az olvasóé.
Kemsei István


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 93 oldal
kötéstípus: puhakötés

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román