Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 16. szombat
Boldog névnapot Gusztáv nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A régi idők Balatonja - Egy különös táj különös története
Kovács Emőke - A régi idők Balatonja - Egy különös táj különös története
Kovács Emőke
A régi idők Balatonja - Egy különös táj különös története

kiadó: Széphalom - Kriterion
cikkszám: 11168513
ISBN: 9789639903784
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:

A régi idők Balatonja című kötetem elkalauzolja az Olvasót a 19. és 20. századi Balaton világba. Betekintést nyújt a 19. századi Balaton történetébe, és felvillant sok-sok érdekességet, mozaikot a Pannon Tenger 20. századi múltjából. Egy különösen gazdag táj, különösen sokszínű arcát mutatja be.
Szeretettel ajánlom könyveme családomnak, barátaimnak, tanáraimnak, s nem utolsó sorban a Balaton szerelmeseinek. Mindazoknak, akiknek a Balaton hullámzó habjai megnyugvást jelentenek, akik szívesen kóstolgatják a balatoni gondűző borocskát vagy az édeskés ízű fogast, a balatoni halászlevet vagy merengve nézik az aranyhíd hátterében meghúzódó hegykúpokat, és azoknak, akiket érdekel e vidék múltja. Talán globalizált világunkban is tudunk még ezekre az apró örömökre figyelni, mert a régi korok emberei képesek voltak erre, s örömüket lelték benne, sőt vigyázva őrizték a balatoni tájat. A Balaton ugyanis egyike a Föld természeti ritkaságainak, ahol a sajátos éghajlati jellegzetességek, a kellemes mikroklíma sajátos emberi kultúrát hozott létre, ahol megfelelőek az adottságok a hajózáshoz, szőlészethez, a halászathoz, s természetesen a kikapcsolódáshoz, a nyáresi szórakozásokhoz. Erről is szól e könyv. És arról, hogy a Balaton érték, különösen nagy érték!
A Szerző     Tulajdonságok:
terjedelem: 192 oldal
kötéstípus: keménykötés

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román