Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 7. péntek
Boldog névnapot Ibolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A csend jelei
Baka Györgyi - A csend jelei
Baka Györgyi
A csend jelei

kiadó: Rím
cikkszám: 11168736
ISBN: 9786155266270
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2000 Ft
webes rendelés esetén: 1800 Ft
 
Leírás:

Baka Györgyi Érden él. Népművelés-könyvtár szakot végzett, ma is ezen a területen dolgozik. 


Régóta ír, de csak az utóbbi években lépett a nyilvánosság elé. Két önálló verseskötete jelent meg eddg: Fényfehérben (Csoma Kiadó, 2008); Belső zarándok (Cédrus Művészeti Alapítvány-Napkút Kiadó, 2010).


Költészetének lényegét többen próbálták megfogalmazni. Ezekből a méltatásokból emelünk ki három részletet:


 


"Harsány korokban a halk, visszafogott hang tüntetésszámba megy. Baka Györgyi nem kiáltoz, sőt nem is szól fölöslegesen. Szabad versben ír, de sorai mögött ott van a velünk született lüktetés. Költői világa megkapóan ökumentikus, ráadásul rendelkezik ama tündéri köddel, amit olyankor vélünk látni, ha valami azonos önmagával."
Csontos János


 


"Elsuhant az ég tiszta kékje alatt valami szép, valami jó; könnyed alakjának szárnyalásából lesodorta egy fensőbb akarat ezt az egyke pelyhet: Baka Györgyi költészetéhez foghatót keveset találhatunk kortárs irodalmunkban.


Persze ez a nagyszerű líra sem előzmény nélküli - olyan felvállalható (és megtisztelő) alapokra helyezkedik, mint Nemes Nagy Ágnes, Hajnal Anna vagy éppen Pilinszky János versvilága, s hát igen, Szép Ernőé. Ha pedig a határokon túlra is tekintünk, mindenképpen - legalábbis gondolati, bölcseleti vonulataikban - Michel Deguy-t, Henri Michaux-ot kell megemlítenünk."
Hajdú Ferenc


 


"Filozófia?, ezotéria?, egyetemes létezés? - ami mozgatja, fölemeli ezt a költői világot? Nagyon nehéz a válasz. Akár a tartalom, akár a nyelvi teremtőerő felől közelítjük meg a válaszadást, pontatlannak érezzük reakciónkat. Így aztán nem marad más, mint - az egyes versek hatásában - felfedezni a poézis sajátos misztériumát." 


Madár János


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 64 oldal
kötéstípus: puhakötés


 


 


 

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román