Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 1. vasárnap
Boldog névnapot Marianna nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Mi és a huszadik század - Gyerekkorunk, ifjúságunk 1930-1939
Csapó Katalin dr. - Kozák József - Nemlaha György - Mi és a huszadik század - Gyerekkorunk, ifjúságunk 1930-1939
Csapó Katalin dr. - Kozák József - Nemlaha György
Mi és a huszadik század - Gyerekkorunk, ifjúságunk 1930-1939

kiadó: Bookmarket Kft.
cikkszám: 11168837
ISBN: 9789630865562
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:

Csupa érdekes évtizedről olvashatunk, amelyeket a történelemkönyvek így vagy úgy magyaráznak. Mi a hétköznapok eseményein keresztül éljük át a mindennapok valóságát. Hol és hogyan lakunk, milyen ételeket eszünk, hogyan tisztálkodunk, járunk-e óvodába, milyen a családi kassza, mire jut, mire nem, kik a barátaink, mit játszunk, hogyan szórakozunk, hogyan ismerkedünk. Ismert művészek, sportolók is vallanak életük soráról, az őszinte vallomások így még közelebb hozzák őket az olvasóhoz.Az első könyv 1930-ban kezdődik, amely az akkor született generáció 18. éves koráig, azaz 1948-ig tart. Micsoda évtizedek! Bár Trianon után vagyunk, mégis talpra áll az ország, a 20-as évek közepe-vége felé. Sajnos 1929-ben már elér minket is a nagy gazdasági világválság. Evvel küzdött az is akinek volt vagyona, az is, akinek semmije sem volt. Érdekes ellentmondásos időszak volt. Például Budapest a harmincas években a fővárosunk Európa legbékésebb, legnyugodtabb és legolcsóbb városa volt. Az üzletek közötti verseny eredményeképpen a szolgáltatás magas színvonalú volt, a munkanélküliségtől való félelem olyan szigorú munkafegyelem kialakulását eredményezte, hogy mindenki tudása legjavát nyújtotta, és késztetve érezte magát az állandó szakmai fejlődésre. A konyhán hosszú évekig nem az volt a kérdés, hány fogásból álljon a menü, hanem hogy mit mivel lehetne pótolni. A divat is a praktikus megoldásokra törekedett. A szoknya nem volt sem túl hosszú, sem túl rövid. A bubi frizura dívott, amelyet otthon is rendben lehetett tartani. A nők ekkor már "emancipált"-nak érezhették magukat, küzdöttek az érvényesülésért, sportoltak, autót vezettek, dolgoztak. Sokat jártak moziba és táncolni, hallgatták a rádiót. A nyugalom ugyanakkor nem sokáig tartott: 1939-ben kitört a 2. világháború. A háború alatt pedig semmi nem volt, csak jegyre lehetett vásárolni, feltéve, ha volt mit.A történeti leíráson kívül, illetve a Kronológia és Prominensek rovat mellett az alábbi témakörökkel foglalkozunk kiemelten:
1. Ipar (felfedezések, gyártmányok, ipari cégek megalakulása-tevékenysége, mint a tartalmi mint, a kronológiai részben)
2. Autó (gyártók, beszállítók, kereskedők)
3. Játék (mivel a gyerekkorról és ifjúságról is van szó, elmaradhatatlan a játékgyártók és kereskedők stb. bemutatása)
4. Idegenforgalom (szállodák, éttermek, gasztronómia illetve kulturális intézmények )
5. Fürdők (gyógyvizek, gyógyfürdők, fürdők, ivókutak, gyógyszállók )
Valamint minden olyan kereskedelmi tevékenység, cég (divat, kozmetikum) történeti ismertetése, amely kapcsolódik az adott korhoz.Tulajdonságok:
terjedelem: 103 oldal
kötéstípus: keménykötés
sorozat: Retro kiskönyvtár

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román