Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 23. szombat
Boldog névnapot Zelma, Rajmund nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kezdetben van a kapcsolat - Interdiszciplináris dialógus a dialógusról
Farkas Edit (szerk.) - Kezdetben van a kapcsolat - Interdiszciplináris dialógus a dialógusról
Farkas Edit (szerk.)
Kezdetben van a kapcsolat - Interdiszciplináris dialógus a dialógusról

kiadó: Jézus Társasága Magyarországi Rt. - Faludi F. Al.
cikkszám: 11169114
ISBN: 9789638014481
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 3400 Ft
webes rendelés esetén: 3060 Ft
 
Leírás:

Az ember természete szerint nyitott, dialogikus lény. Ebből fakadóan az igazi párbeszéd ember és ember, Isten és ember, embercsoportok, vallások és kultúrák, szövegek és olvasók között nem maradhat pusztán a szavak szintjén, nem lehet pusztán az aktuális probléma kezelésének az eszköze: szükséges, hogy "létbeli", életadó kommunikáció legyen. Globalizálódó világunk számtalan problémájának megoldása múlhat azon, hogy képesek leszünk-e a másikra mint önmagunk "másik"-jára, önmagunk kiteljesítőjére tekinteni.


Amennyiben identitásunkat kapcsolataink alapozzák meg, érdemes elgondolkodunk azon, kihez, mihez, milyen módon kapcsolódunk, és vajon miféle egység és miféle különbözőség a feltétele, illetve eredménye a dialógusainak. E kérdések köré szerveződött a Párbeszéd Házában 2012 szeptemberében megrendezett konferencia, mely e kötet alapjául szolgált.


Noha a közreadott írások különböző diszciplináris háttérrel közelítenek a dialógus témaköréhez, a figyelmes olvasó számára remélhetőleg kialakul egy egységes kép a témáról, és megtapasztalja, amit a kötet egyik szerzője így fogalmazott meg: a kör kerületén vagyunk, "és sugárirányban haladunk az igazság felé. Pont azáltal kerülünk egymáshoz is közelebb, hogy saját utunkon előrébb tartunk."


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 288 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Agóra 15.


 


   

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román