Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Analóg - Analogue (21 magyar fotográfus a 20. századból)
Ford, Colin - Kincses Károly - Kiscsatári Marianna - Analóg - Analogue (21 magyar fotográfus a 20. századból)
Ford, Colin - Kincses Károly - Kiscsatári Marianna
Analóg - Analogue (21 magyar fotográfus a 20. századból)

kiadó: Liberty Art Center - Körmendi Galéria és Kiadó
cikkszám: 11169125
ISBN: 9789638790132
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 9500 Ft
webes rendelés esetén: 8550 Ft
 
Leírás:

Az Analóg című fotóművészeti album 21 magyar állami és nemzetközi elismerésben részesült alkotón keresztül enged betekintést a XX. század második felének kiemelkedő magyar fotóművészetébe, a gazdag fotóanyag (320 reprodukció) mellett angol és magyar nyelvű műelemzésekkel, a művészek rövid életrajzának bemutatásával.
A válogatás 21 kiváló magyar fotóművész dokumentarista, avantgárd és más irányzatú művészfotóin keresztül mutatja be a XX. század második felének sajátos és egyedi látásmódját. A kiadványban megjelenített fotográfiai anyag kiválasztása Kincses Károly fotótörténész, muzeológus, a Magyar Fotográfiai Múzeum volt igazgatója közreműködésével és szakmai irányításával történt. Szintén nevéhez fűződik az a nagyszabású tanulmány, amely helyet kap Kiscsatári Mariann, a Nemzeti Múzeum főmuzeológusának képelemző tanulmányai mellett a kötetben.
A válogatás művészettörténeti és szakmai elismerését jelenti, hogy elfogadta felkérésünket és a könyvhöz bevezető elemzést ír Colin Ford CBE nemzetközi hírű angol fotókurátor szaktekintély, a Bradford-i Nemzeti Fotó, Film és Televízió (jelenleg Nemzeti Média Múzeum) alapító igazgatója, aki a 2011-ben a londoni Royal Academy of Arts-ban megrendezett „Szemtanúk: A magyar fotográfia a XX. században” című kiállítás vezető kurátora volt, és aki az elmúlt évtizedekben behatóan foglalkozott a magyar fotográfia elmúlt 100 éves történetével.Tulajdonságok:
terjedelem: 438 oldal
borító: keményfedelű

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román