Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Filozófiai-teológiai kislexikon - 101 kulcsfogalom
Clark, K. J. - Lints, R. - Smith, J. K. A. - Filozófiai-teológiai kislexikon - 101 kulcsfogalom
Clark, K. J. - Lints, R. - Smith, J. K. A.
Filozófiai-teológiai kislexikon - 101 kulcsfogalom

kiadó: Kálvin
cikkszám: 11169188
ISBN: 9789635582204
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:

A hazai nyomtatott teológiai és filozófiai kézikönyvek sorában mindenképpen hiánypótló műnek tekinthető a Filozófiai-teológiai kislexikon - 101 kulcsfogalom című munka. A szerzőhármas tagjai szakterületük nemzetközileg is elismert képviselői: Kelly James Clark és James K. A. Smith a Calvin College (Grand Rapids, Michigan, USA) filozófiai tanszékének pro­fesszorai, Richard Lints a Gor­don Conwell Seminary (Hamilton, Mas­sachusett, USA) rendszeres teológia és filozófiai teológia professzora.


Ma az internet adta információbőség ellenére is fontos az olyan nyomtatott kézikönyvek közreadása, amelyek megbízható és szakszerű információkkal látják el az olvasóközönséget. Clark-Lints-Smith 2004-ben a Westminster John Knox Pressnél megjelent munkája egyszerre több igényt is képes kielégíteni, amit magyar nyelven a Kálvin Kiadó ad közre a teológia és a filozófia tudománya iránt érdeklődőknek.


A filozófiai és teológiai kislexikon két tudományterület megkerülhetetlen találkozásának alapvető irányzatait, fogalmait és személyiségeit mutatja be tudományos igényességgel és közérthető formában. A klasszikus irányokon túl a szerzők a huszonegyedik század kezdete számára is igyekeztek tájékozódási pontokat adni a korunkat jelentős mértékben meghatározó jelenségekkel kapcsolatosan. A 101 kifejezés behatároltan, mégis átfogóan ad keresztmetszetet a teológia és filozófia egymásra gyakorolt hatásairól. Elsősorban a nyugati gondolkodás hatástörténetébe ágyazottan kínál áttekintést. Fontos szerkesztési szempont volt a kifejezésekhez és személyekhez kapcsolódó további bibliográfia megadása, amely az adott kérdéskörök elmélyültebb, kritikai megvitatását készítheti elő. A kifejezések alfabetikus sorrendben követik egymást, amit nagyszerűen kivitelezett kereszthivatkozások rendszere tesz teljesebbé.


A kislexikon teljes tanulmányi idejük alatt hasznos segédkönyv lehet a teológiai és hitéleti szakok hallgatói, vagy a már egyházi szolgálatokban állók számára. A kiadvány közérthető nyelvezete azt is lehetővé teszi, hogy szélesebb olvasóréteg érdeklődésére is számot tartson, mindazokéra, akik a teológiával és filozófiával bármilyen szinten is foglalkoznak, vagy csak tervezgetik ezeknek az életünket megannyi módon befolyásoló területeknek a megismerését.
Füsti-Molnár Szilveszter


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 164 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Balla Ibolya

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román