Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az isteni szeretet kinyilatkoztatásai
Norwichi Julianna - Az isteni szeretet kinyilatkoztatásai
Norwichi Julianna
Az isteni szeretet kinyilatkoztatásai

kiadó: Jel
cikkszám: 11169189
ISBN: 9786155147333
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 1950 Ft
webes rendelés esetén: 1755 Ft
 
Leírás:

Ez a kis kötet eddig elsősorban az angol olvasóközönség előtt ismert és közkedvelt misztikus írónő, Norwichi Julianna munkája, amelyet 1373-ban harmincéves korában tizenhat látomás ihletett. A keresztre feszített Krisztus gyötrelmét hosszan, megrendítő drámaisággal élte át és írta le. Julianna maga számol be arról, hogy húsz évet kellett imádságban letöltenie, míg felfogta a látomások értelmét. Hivatalosan nem kanonizálták, de hatszáz év rejtettsége után előlépve az egész angol nyelvterületen ő lett a legnépszerűbb misztikus író.


XVI. Benedek pápa 2010. december 1-én, az általános audiencián a nagy középkori misztikus nőkről tartott sorozatában Norwichi Julianna egyik legfontosabb tanításaként emelte ki, hogy Isten a szeretet, és amikor az ember megnyílik felé és hagyja, hogy egyetlen vezetőjévé váljon, amikor minden megváltozik: igazi békére, örömre, boldogságra talál, és képessé válik ezt maga körül sugározni.


Norwichi Julianna történelmi alakját szinte homály fedi. Thomas Merton, az azóta boldoggá avatott Newman bíborossal helyezi egy sorba. Julianna teológus és misztikus, akinek igazán még a nevét is alig ismerjük. Születésének és halálának éve is bizonytalan. Életének egyetlen forrása a Revelation of Divine Love (Az isteni szeretet kinyilatkoztatásai) című írása. Hozzávetőlegesen, történelmi adatok alapján tudjuk elhelyezni korában. Hazája a XIV. századi Anglia, amely ebben a korszakban sajátos szerepet játszik Európában. A százéves háború tépi, szaggatja Európa országait.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 254 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Magyar Erzsébet
sorozat: Keresztény lelkiség kiskönyvtára

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román