Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 22. csütörtök
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Belső árnyék
Jász Attila - Belső árnyék
Jász Attila
Belső árnyék

kiadó: Kortárs
cikkszám: 11169738
ISBN: 9789639985513
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2200 Ft
webes rendelés esetén: 1980 Ft
 
Leírás:

Három versciklus, három életmű, négy alkotó. Csontváry Kosztka Tivadar, Andrej Tarkovszkij és a tragikus halálú fiatal festőművész, Kaposi Tamás életműve köré szövődik a verseskötet.
A sorokat olvasva festmények, filmkockák belsejében bolyonghatunk, miközben a lírai én a művészet mibenlétéről, örök problémáiról, a küzdelemről, a kudarcról, a szenvedésen túli értékekről, a szeretetről, a hitről vall - mélyre ásva, átlényegülve. Megszólalnak a képek, de megszólalnak az alkotók is: a lírai én a művészek személyiségébe helyeződik, kutatja legbensőbb titkaikat, majd számot ad ezekről olykor megrendítő jegyzeteiben.
A poétikai problémák taglalása azonban csak az egyik olvasat, hiszen a versciklusokon keresztül, a filmek és a képek témái révén mai és egyben a mindenkori létünk számvetését is elkészítheti az olvasó. Csontváry, Tarkovszkij vagy Kaposi Tamás munkái nyomán Jász Attila megrajzolja a "küszöb-lét" vonalait, amikor még kérdés, hogy az ember képes-e átlépni saját magát, saját belső árnyékát.
Jász Attila (1966) költő, író, az Új Forrás főszerkesztője. József Attila-díjas. Tatán él. 2011-ben a kötetben is szereplő Naptemplom villanyfényben című ciklusával megnyerte a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőversenyt.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 136 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Kortárs vers

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román