Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Minden (kép-)kocka egy Rembrandt
Laszlo, Andrew - Minden (kép-)kocka egy Rembrandt
Laszlo, Andrew
Minden (kép-)kocka egy Rembrandt

kiadó: Révai Digitális Kiadó
cikkszám: 11169780
ISBN: 9789632390833
megjelenés: 2012-01-01
Nincs készleten
Ár: 3290 Ft
webes rendelés esetén: 2961 Ft
 
Leírás:

Az "Every Frame a Rembrandt", a híres, magyar származású, amerikai operatőr, Andrew Laszlo világszerte, számos nyelven megjelent könyve, amely most végre magyarul is elérhetővé válik a hazai filmes szakma számára.
Ez a könyv a szerző több földrész különböző egyetemein tartott előadásainak összefoglalója, amely nem csupán a szakmabeliekhez szól, bár elsősorban nekik kétségkívül tanulságos olvasmány, ám a filmezés iránt érdeklődő civilek számára maga a rácsodálkozás erre a sokrétű mesterségre és művészetre.
Andrew Laszlo öt, Magyarországon is bemutatott filmjének elemzésével, a hozzájuk kapcsolódó kihívások, emlékek, küzdelmek és "sztorik" segítségével vall és tanít imádott szakmájáról, mesterségéről és művészetéről.


 


A "Minden (kép-)kocka egy Rembrandt" magyar változatának létrehozására három filmes szakember fogott össze: Edelényi János fordítását szakmai szempontból Máthé Tibor és Aradi László ellenőrizte. Mindhárman egyetértettek abban, hogy Andrew Laszlo tapasztalatainak leírásával komoly értéket közvetít mindenki számára, aki a filmes szakmák bármelyikében tevékenykedik. Meglehet, a könyvben ismertetett technikák egy része felett eljárt az idő, és a ma operatőrének más kihívásokkal kell szembenéznie, de az operatőri gondolkodásmódról, a képalkotás fontosságáról és felelősségéről írott őszinte gondolatok örökérvényű igazságokat tartalmaznak.


"Andrew László könyvéből azt is megtudhatjuk, hogy a megszerzett alapos, mélyreható ismeretek és tapasztalatok a nyersanyag, a kamera, a világítás, az egyéb felszerelések, a labor-utómunka és vetítés terén, miként adnak biztos eszközöket az alkotó operatőr kezébe."


Aradi László a Magyar Filmlabor Kft. ügyvezető igazgatója, okleveles gépészmérnök


 


A szerző maga így ajánlja könyvét:


 


"Azt tapasztaltam, hogy a filmes hallgatók egyre jobb elméleti alapképzésben részesülnek, de nincs alkalmuk szakembertől hallani a filmkészítés napi gyakorlatáról. Az előadássorozatom végén gyakran hallom, hogy a résztvevők két nap alatt többet tanultak a filmkészítésről és a fényképezésről, mint az egész megelőző szemeszter során."


 


"A fejezetek különböző pontjain partizánmeséket is fogok mesélni, amelyek valóban megtörténtek, akár az éppen tárgyalt, vagy egy másik film forgatásán. A mesék egy része technikai jellegű, más részük a belső villongásokkal foglalkozik, némelyikük humoros, és vannak szomorúak is. "


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 196 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Révai Digitális Könyvtár

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román