Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 17. vasárnap
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Soros-előadások a Közép-európai Egyetemen
Soros György - Soros-előadások a Közép-európai Egyetemen
Soros György
Soros-előadások a Közép-európai Egyetemen

kiadó: Scolar
cikkszám: 11169834
ISBN: 9789632443676
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 2975 Ft
webes rendelés esetén: 2677 Ft
 
Leírás:

2009 októberében Soros György a budapesti Közép-európai Egyetemen tartott előadássorozat keretében áttekintő ismertetést nyújtott a gazdaságról és politikáról vallott nézeteivel kapcsolatban. Soros jelentős sikereket könyvelhet el magának a pénzügyi élet területén, ugyanakkor a filozófia és az emberi jogok kapcsán is sokat köszönhetünk neki nemzetközi alapítványi hálózata, a Nyílt Társadalom Intézet révén. Jelen előadások egy élet gyakorlati és filozófiai megállapításainak betetőzését jelentik.


 


Az első és második előadásban Soros a reflexivitásról vallott nézeteit és azok pénzpiaci alkalmazását ismerteti, valamint betekintést nyújt a közelmúltban lezajlott pénzügyi válságba is. A harmadik és negyedik előadásban globális filantróp tevékenységének vezérelve, a nyílt társadalom fogalmát vizsgálja, majd a kapitalizmus és a nyílt társadalom közötti ellentmondásra összpontosít. A záró előadásban az előttünk álló útra irányítja a figyelmet, és alaposan kielemzi Kína egyre növekvő gazdasági és politikai szerepét. A Soros előadások a Közép-európai egyetemen című kötetben tehát Soros György világképének öt pontba sűrített, ugyanakkor igen olvasmányos összefoglalását találjuk.  


 


Az egyes előadások:
I. Az emberi bizonytalansági tényező
II. Pénzpiacok
III. A nyílt társadalom
IV. Kapitalizmus kontra nyílt társadalom
V. A kiút


 


Soros György a Soros Fund Management elnöke és egyben a nyílt társadalmakat támogató globális alapítványhálózat létrehívója. Számos sikerkönyv szerzőjeként munkái közé tartozik: A 2008-as összeomlás és következményei, A globális kapitalizmus válsága, A nyílt társadalom, Az amerikai hatalmi lufi, A gyarlóság kora, Pénzügyi vihar Európában és az Egyesült Államokban.


Budapesten született, jelenleg New Yorkban él.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 144 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Gebula Judit

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román