Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 22. csütörtök
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A csend árnyéka
Gulyás Ilona - A csend árnyéka
Gulyás Ilona
A csend árnyéka

kiadó: Rím
cikkszám: 11169981
ISBN: 9786155266195
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2000 Ft
webes rendelés esetén: 1800 Ft
 
Leírás:

Gulyás Ilona Budapesten - Rákospalotán - született 1946. november 22-én. Közgazdasági technikumot végzett 1965-ben. Később a Mérlegképes Könyvelői Iskolában szerzett képesítést, majd felsőfokú üzemszervezési oklevelet is. Többnyire gazdasági-pénzügyi területen dolgozott - 1985-ig. Innen ment nyugdíjba. Jelenleg is Budapesten él.
Az 1960-as évek végén kezdett verseket írni. Majd - hosszú hallgatás után - amikor tragédiák egész sora érte és egyedül maradt - újra az íráshoz fordult. Kassai Franciska és Baranyi Ferenc költőkhöz szoros baráti szálak kötik. Ugyanakkor nagyon aktívan bekapcsolódott a különböző irodalmi körök, csoportok munkájába. Tagja a Váci Mihály Irodalmi Körnek, a Szigethalmi Alkotók Műhelyének, a Csepeli Írók Körének és a TAMA-nak; ez utóbbi társaságnak vezetői tagja. A Rím Könyvkiadó Erzsébetvárosi Irodalmi Esték című sorozatának, szellemi műhelyének is meghatározó alakja.
Néhány éve kezdett el publikálni különböző lapokban, folyóiratokban. Főleg a Fösvény, a Nyírségi Gondolat, a Muravidék és a Kelet Felől hasábjain olvashatjuk verseit. Több antológia is - így az Arcok és énekek - helyt adtak költeményeinek.
Kedves költői, írói: Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Szepes Mária, Müller Péter.
Eddig két önálló verseskötete jelent meg: Tükörfény (Rím Könyvkiadó, 2008); Fehér kő (Rím Könyvkiadó, 2011).
A Költői arcélek sorozatban megjelent könyve - A csend árnyéka - válogatást ad a korábbi kötetekből, ugyanakkor felvillantja legújabb verseinek világát.
Madár János     
   
Tulajdonságok:
terjedelem: 64 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Költői arcélek 15.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román