Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 21. szerda
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A nevető Magyarország 2. - Népi fortélyok és úri hunczutságok
Gracza György (összeáll.) - A nevető Magyarország 2. - Népi fortélyok és úri hunczutságok
Gracza György (összeáll.)
A nevető Magyarország 2. - Népi fortélyok és úri hunczutságok

kiadó: Helikon
cikkszám: 11170062
ISBN: 9789632274027
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:

Krónikás adomák, fortélyos történetek, dzsentri úrhatnámság, szalonok és kávéházak pletykái, bírósági és színházi csacskaságok, tárczák és beszélyek - A nevető Magyarország kora sikerkönyve volt, de üzenete, értéke mit sem változott az eltelt száz esztendő alatt: a történetek ma is elevenen hatnak, a kötet ékes bizonyítéka annak, hogy a humor örök. Mi ez valójában: görbe tükör Magyarországról, a magyarokról? Szarkasztikus Monarchia-kép? Maró önkritika? A történelem romantikus oldala, netán az emlékezés megszépítő homálya? Gracza György összeállítása ritka pillanatfelvétel a 19. és 20. századi Magyarországról, Budapestről, a vidékről és egyáltalán arról, hogy milyenek is voltunk-vagyunk valójában. Egy könyv, ami nekünk szól. Rólunk.


 


A SZERZŐRŐL
Gracza György (1856-1908) író, történetíró, írásai az Új Idők, a Független Polgár és a Családi Kör lapokban jelentek meg, később a Budapest című képes politikai lap munkatársa lett. Tagja volt a Tolnai Világtörténete szerkesztőbizottságának. A nevető Magyarország kötethez 1887-ben, Follinus Emillel karöltve gyűjtötte össze korának mulatságos anekdotáit, mely számos kiadást ért meg, az irodalmi anekdoták szerint ez volt az egyik első sikerkönyv a Monarchia idején.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 388 oldal
borító: keményfedelű
megjegyzés: II. kötet

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román