Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 30. péntek
Boldog névnapot Alfonz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Papírhíd, Scheiber Sándor születésének 100. évfordulójára
Babits Antal (szerk.) - Papírhíd, Scheiber Sándor születésének 100. évfordulójára
Babits Antal (szerk.)
Papírhíd, Scheiber Sándor születésének 100. évfordulójára

kiadó: Logos
cikkszám: 11170065
ISBN: 9789638159311
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:

Kötetünk címe Scheiber Sándor professzor (1913-1985) példázatára utal, amely szerint a világ legerősebb hídja könyvekből, vagyis tudásból épül. Az idő őt igazolta: életműve a mai napig "papírhíd"-ként köti össze a magyar és a zsidó kultúrát, a hazai és az egyetemes tudományt.


Kiadványunkban huszonkét hazai és külföldi kollégája, tanítványa és követője ünnepli egy-egy tanulmánnyal a Mester születésének századik évfordulóját. Különleges érdekességként tesszük közzé Izraeli naplóját, amely most először lát napvilágot, egyedülálló képekkel és dokumentumokkal.
Korábbi méltatói többnyire megfogalmazták már tudományos értékelését, kiemelve, hogy maradandót alkotott, de az utókor számára is kijelölte a legfontosabb tennivalókat. Nekünk, akik még személyesen ismerhettük, különösen roppant feladatot jelent közkinccsé tenni eddig még kiadatlan írásait, s folytatni, kiegészíteni az általa megkezdett kutatásokat.
Az, hogy eltávozott közülünk, nap mint nap érezteti hatását, mert amit ő szinte egyszemélyes "tudományos intézményként" művelt, azt az utódok és tanítványok együttesen sem képesek maradéktalanul folytatni. Akik még személyesen kaphattunk tőle tudományos útbaigazítást, megerősíthetjük, most érezzük csak igazán, hogy még többet kellett volna kérdeznünk!
Scheiber Sándor rendkívül sokoldalú tevékenységét több mint 1700 tételt számláló életműve is illusztrálja. Írásaiban és hétköznapjaiban egyetemes emberszeretet, életbölcsesség, humor és derű jellemezte, ami a legnehezebb időszakokban sem hagyta cserben. Bár hazai elismerése sokáig váratott magára, némi vigaszt jelentett számára az a számos kitüntetés és díszdoktori oklevél, melyben a világ szinte minden fontosabb, judaisztikával foglalkozó intézménye részesítette. Nemzetközi elismertsége ma is töretlen.
Kötetünket Scheiber Sándor reményeinek szellemében adjuk közre: "Hisszük, hogy lesz e fejezeteknek folytatója…"                  
Babits Antal, sorozatszerkesztő


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 468 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Historia - Diaspora XVI.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román