Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 4. kedd
Boldog névnapot Domonkos, Dominika nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az új élet
Dante Alighieri - Az új élet
Dante Alighieri
Az új élet

kiadó: Hungarovox
cikkszám: 11170236
ISBN: 9786155351259
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1500 Ft
webes rendelés esetén: 1350 Ft
 
Leírás:
Dante versei kéziratban terjedtek. Harcolt a campaldinói csatában. Megsebesült. Látomása volt. Gyászolta Beatrice Portinarit. Emlékét megörökítette Az új élet című versciklusban. Az ifjú költő boldogságkeresésének az első fénysugara ez a remek. A holtak közt is az élőt keresi. Látomásokkal megáldott lelke már itt igazi tükörként áll előttünk. A költészet és valóság tudatos összekapcsolódásának lehetünk itt tanúi oly módon, hogy Dante már itt is kihajol az időből. Itt nem a következő nagy korszaknak, a reneszánsznak az előképe, "előfutára", hanem a jóval későbbi koroké. A modern költők hasonló jellegű vallomásain is ott érezzük az ő "szellemujját". Valóságról ír, de a kézzel fogható, szemmel látható eseményeken túl, ott él benne a lélek igazi teljessége. A titkok titkát vallatja, mindazt, ami az emberi lélekben isteni.
Több magyar nyelvű fordítás után született meg Baranyi Ferenc ihletett, nagyszerű remeklése: egyszerre hű a nagy firenzeihez, és ugyanakkor a modern olvasó igényeit is a legmagasabb szinten szolgálja.

Tusnády LászlóTulajdonságok:

terjedelem: 99 oldal

borító: puhafedelű

fordította: Baranyi Ferenc
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román