Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ha valaki üdvözülni akar - Az Atanáz-hitvallás kifejtése
Karthauzi Dénes - Ha valaki üdvözülni akar - Az Atanáz-hitvallás kifejtése
Karthauzi Dénes
Ha valaki üdvözülni akar - Az Atanáz-hitvallás kifejtése

kiadó: Kairosz
cikkszám: 11170632
ISBN: 9789636626686
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Karthauzi Dénes 1402-ben született a németalföldi Limburg tartomány egy kis falujában, Rijkelben. Nagyon korán megmutatkozott mély vallásossága, visszahúzódozó, szemlélődő természete. A Kölni Egyetemre iratkozott be, hogy filozófiát és teológiát hallgasson. Miután megszerezte a mesteri fokozatot, 1424-ben újra kopogtatott a roermondi kolostor ajtaján, és egészen haláláig, összesen 47 éven keresztül élt a szigorú karthauzi regula iránti tökéletes engedelmességben.
A kiváló angol teológus, Dénes nagy csodálója azt írja, hogy ez az érthetetlenül negligált teológus és misztikus az egész középkor talán legtermékenyebb szerzője volt, akihez legföljebb Nagy Szent Albert volt fogható. Egy régi mondás szerint: aki Dénest olvasta, már mindent olvasott. Dénes tudása, műveltsége valóban lenyűgöző.
Ebbe a monumentális életműbe illeszkedik a hagyományosan Alexandriai Szent Atanáznak tulajdonított Quicumque hitvalláshoz írt teológiai kommentár. A szöveg latin eredetije alapján egy szemlélődő hajlamú, de tudatosan szilárd teológia alapokra építkező szerző alakja rajzolódik ki előttünk, aki a dogmatikus igazságokat áhítattal ízlelgetve jut el a legmélyebb isteni misztériumok imádásáig.

Tulajdonságok:

terjedelem: 131 oldal

borító: keményfedelű

fordította: Alácsi Ervin János


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román