Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 23. péntek
Boldog névnapot KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Láthatatlan rezgéseim tánca minden - A hetvenéves László András köszöntése
Láthatatlan rezgéseim tánca minden - A hetvenéves László András köszöntése

Láthatatlan rezgéseim tánca minden - A hetvenéves László András köszöntése

kiadó: Aktémosyné
cikkszám: 11170711
ISBN: 9789630842730
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 5800 Ft
webes rendelés esetén: 5220 Ft
 
Leírás:
László András a rendszerváltozást megelőző évtizedek óra a magyar szellemi élet kiemelkedő személyisége és különleges alakja. Filozófus, teológus, Hamvas Béla után a "tradicionális iskola" hazai megalapítója, akinek magyarországi hatása René Guénon vagy Julius Evola nemzetközi befolyásához hasonlítható.

A jelen kötet egykori és mai hallgatói, barátai tisztelegnek előtte hetvenedik születésnapja alkalmából. A közreműködők között találhatunk ismert és kevésbé ismert személyiségeket, így például Angelus Silesius összes versének első magyar fordítóját, Padányi Gulyás Gábort, a Tan Kapuja Buddhista Egyház vezetőjét, Mireisz Lászlót, a festőművész Kondor Attilát, a táncművész Barkóczki Beátát, az ismert szerzőt Buji Ferencet, a fizikus Vukics Andrást, Érpatak polgármesterét, Orosz Mihály Zoltánt, a Kvintesszencia Kiadó vezetőjét, Baranyi Tibor Imrét és sokan másokat. Szám szerint huszonnégy szerzőt, négy fordítót és három képzőművészt.
A tisztelgő tanulmányok tematikája széles spektrumon mozog: az ismeretelmélettől a történelemtudományi módszertanon át az asztrológiáig, a szubjektivista bölcselettől a művészetfilozófián át a buddhizmus és a hinduizmus egyetemes érvényű igazságaiig és részletkérdéseiig. Az összeállítást kiadatlan művek, bibliográfia és dokumentumok próbálják teljessé tenni.

Tulajdonságok:

terjedelem: 591 oldal

borító: keményfedelű


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román