Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 24. szombat
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Magyar polip - A posztkommunista maffiaállam
Magyar Bálint (szerk.) - Magyar polip - A posztkommunista maffiaállam
Magyar Bálint (szerk.)
Magyar polip - A posztkommunista maffiaállam

kiadó: Noran Libro
cikkszám: 11171145
ISBN: 1312131057341
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:

A könyv 21 tanulmánya először írja le Európában, hogy a gazdasági válságtól független módon, és azt megelőzve, hogyan képes a társadalomra ráülni egy kis csoport magánérdekeit kiszolgáló politikai hatalom, egy másik válságot, a gazdaságinál sokkal veszélyesebbet generálva.
A rendszerváltáskor világosnak tűnt a képlet: az egypárti diktatúrából, amelyet a tulajdon állami monopóliuma kísért, átléptünk a magántulajdonra és piacgazdaságra épülő többpárti parlamentáris demokráciába. Ezt a modellt, melynek a nyugati demokráciák adják a mintáit, liberális demokráciának nevezik, legyen szó akár prezidenciális típusú, akár parlamentáris demokráciákról.
Ha a liberális demokráciák normarendszere sérül, a jól működő demokráciákban az intézményes kontroll és hatalommegosztás mechanizmusai több-kevesebb sikerrel ezt gyógyítják. Jól működő demokratikus rendszerekben a "devianciák" nem érnek el a rendszert veszélyeztető kritikus tömeget. Ám ha ezek a - liberális demokráciához képest - devianciák nemcsak tömegesen fordulnak elő, hanem a kormányzat mainstream értékeit és céljait is megtestesítik, akkor a domináns jellemzők már egy új rendszert írnak le. Magyar Bálint szerkesztőnek többek között az alábbi szerzőket sikerült megnyernie: Ara-Kovács Attila, Bárándy Péter, Becker András, Bihari István, Bozóki András, Csepeli György, Csillag István, Fleck Zoltán, Gábor György, Juhász Pál, Kozák Márton, Krémer Balázs, Krémer Ferenc, Laki Mihály, Lattmann Tamás, Major Iván, Pétervári Zsolt, Soós Károly Attila, Szelényi Iván, Várhegyi Éva, Vásárhelyi MáriaTulajdonságok:
terjedelem: 426 oldal
borító: puhafedelű

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román