Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 23. szombat
Boldog névnapot Zelma, Rajmund nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Híd a világ szellemisége és az ember fizikai léte között
Steiner, Rudolf - Híd a világ szellemisége és az ember fizikai léte között
Steiner, Rudolf
Híd a világ szellemisége és az ember fizikai léte között

kiadó: Genius
cikkszám: 11171937
ISBN: 9789639772311
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 2700 Ft
 
Leírás:
Materialista korunk csak az ember fizikaiságát veszi tekintetbe, pedig az ember a kozmosz gyermeke: állandóan hatnak rá a világmindenség erői. Rudolf Steiner ebben a tizenkét előadásból álló ciklusában ezt a kapcsolatot veszi szemügyre, különös tekintettel arra, hogy az ember fizikaisága hármas tagozódású (fej, mell, végtagok), valamint arra a módra, ahogyan e hármas rendszer révén a kozmoszba illeszkedik. Ennek kapcsán számos fontos területet érint – például hogy az újratestesülés során hogyan alakulnak át az ember erői –, egyben kifejti, hogy csak a szellemtudomány segítségével hidalható át a fizikai és a morális világrend között jelenleg fenn álló ellentét.Részlet a könyvből:

Ahol az emberben anyag semmisül meg, látszattá válik, és új anyag jön létre, ott van meg a szabadság lehetősége, és ott van meg a szeretet lehetősége. A szeretet és a szabadság összetartozik, ahogyan már „A szabadság filozófiája” című munkámban is utaltam rá. Aki valamilyen világszemlélet alapján az anyag megmaradásáról beszél, az egyfelől a szabadságot, másfelől pedig a kiteljesedett szeretetet irtja ki. Mert az emberben csakis azáltal jön létre a szeretet érzése, az odaadás valami iránt, amihez nem a múlt lök oda bennünket, hogy a múlt teljes­séggel elmúlik, látszattá válik, és valami új, egészen csíraállapotú jön létre; hasonlóképpen a szabad­sághoz, amely nem más, mint előre meg nem hatá­rozott cselekvés. A szabadságot és szeretetet való­ban csak a szellemtudományos világszemlélet tudja megragadni, semmi egyéb. Aki elmélyedt az utóbbi századok folyamán kibontakozó világképben, az megítélheti, hogy az újabb emberiség megcsonto­sodott gondolkodásával szemben milyen nehézsé­gekkel kell megküzdeni, hogy az elfogulatlan szel­lemtudományi gondolkodást érvényre juttassuk. A modern természettudományos világképben tudni­illik szinte nem is léteznek olyan támpontok, ame­lyekből kiindulva el lehetne jutni a szabadság és a szeretet igazi megértéséhez.


Tulajdonságok:

terjedelem: 214 oldal

borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román