Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A magyar dal könyve
Dobszay László - A magyar dal könyve
Dobszay László
A magyar dal könyve

kiadó: Hagyományok Háza - Timp
cikkszám: 11171959
ISBN: 9789639614406
megjelenés: 2007-01-01
Nincs készleten
Ár: 3325 Ft
webes rendelés esetén: 2993 Ft
 
Leírás:
Az utolsó olyan antologikus összeállítás, mely a magyar dalkultúra egészéről akart képet adni: Kodály Zoltán közel hatvan éve megjelent Iskolai Énekgyűjteménye. Azóta a dalkincs több évtizedes kutatása jelentős gazdagodást hozott.

Indokolt tehát egy olyan új antológia, mely nem csak szép dalok gyűjteménye kíván lenni, hanem összképet is akar adni a magyar melosz fontos területeiről, ezek egymáshoz arányított jelentőségéről. Bár az iskolának is szüksége van új alapgyűjteményre. de a nagyközönség is igényel egy ilyen eligazítást, sőt sokszor érezzük azt, hogy a külföld számáéra is képet kellene adni dallamkultúránkról. A válogatásnál törekedtünk arra, hogy a magyar dallamosság jelentős, értékes rétegéből ízelítőt adjunk, valóban összkép bontakozzon ki. A válogatás több mint 600 dallamtípust eredményezett.

Az egyes dalokhoz hosszabb-rövidebb megjegyzéseket fűztünk. Ezek hol a szöveg, hol a dallam, műfaj, szokás, funkció, történeti vonatkozás stb. szempontjából akarják segíteni a megértést. Végső céljuk az, hogy a dalok, melyek eredeti létmódjukat már föladták vagy lassanként föladják, műveltségi kincsként szívódhassanak föl a következő nemzedékek tudatába.

Úgy hisszük - tárgya révén, a kivitel tökéletlenségei ellenére - egyben illő tiszteletadás a Mester előtt, aki mind népzenében, mind zenetörténetben, mind pedig e kettő együttszemlélésében ihletője és példaképe minden egy etárgyú törekvésnek.

Tulajdonságok:

terjedelem: 646 oldal

borító: keményfedelű

megjegyzés: második, változatlan kiadás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román