Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ábrahám
Mikus Attila - Ábrahám
Mikus Attila
Ábrahám

kiadó: Hungarovox
cikkszám: 11172051
ISBN: 9786155351426
megjelenés: 2014-01-01
Készleten
Ár: 1890 Ft
webes rendelés esetén: 1701 Ft
 
Leírás:
Ábrahám mindnyájunké: az Ősatya történelmileg, vallásilag és társadalmilag az emberiség egyik legmeghatározóbb alakja. Egyetemessége nem csak az ábrahámi vallások gyakorlóira (3,6 milliárd ember) terjed ki, hanem a Föld teljes lakosságára (7,2 milliárd fő; 2013. évi adatok). Öröksége mindennapjainkban érzékelhető!
Gyermekkorom óta foglalkoztat személyisége, szellemisége. Művemben kísérletet teszek az Ősatya életútjának hiteles bemutatására, áthidalva olyan ellentéteket, amelyeket az emberi természet, a vallási és a kulturális szokások alakítottak és olykor sajátítottak ki. Teljes alázattal forrásként a négy ábrahámi világvallás (zsidó, keresztény, iszlám és bahái hit) szentírásait vettem alapul, kiegészítve a személyéhez köthető mitológiákkal és hiedelmekkel. A hiányzó részeket pedig régészeti és egyéb tudományos bizonyítékokra alapozva írtam meg azzal a meggyőződéssel, hogy szükségünk van békés együttműködésére, szeretetére, világi és vallási hitére ebben a rohanó és magát kereső világunkban. Ábrahám mindnyájunké.
Mikus Attila

Sok név és korabeli adat gyarapítja ismereteinket, ezért oktatás kiegészítőjeként nagyon hasznos lenne felhasználása. Szép grafikák illusztrálják a szöveget, kellemessé téve a benne való lapozgatást. Korra és felekezetre való tekintet nélkül érdemes megismerni Mikus Attila költeményét.
Dr. Róbert Péter

Rendkívül érdekes ez az Ábrahám-anyag, költői átfogalmazása a Biblia, a Korán és a bahái szentírások hagyományainak; egy kísérlet, de van létjogosultsága. Ábrahám atyánk a hitben. Talán többet hangsúlyozhatnák a monoteista vallások, hogy Ábrahám összeköti őket…
Matyikó Sebestyén József

Tulajdonságok:

terjedelem: 39 oldal

borító: puhafedelű

illusztrálta: Przudzik József
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román