Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 30. hétfő
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Eötvös hite - Egy hiteles ember közéleti hatékonysága
Benkő Ágota - Vértesaljai László SJ - Eötvös hite - Egy hiteles ember közéleti hatékonysága
Benkő Ágota - Vértesaljai László SJ
Eötvös hite - Egy hiteles ember közéleti hatékonysága

kiadó: Jézus Társasága Magyarországi Rt. - Faludi F. Al.
cikkszám: 11172133
ISBN: 9789638014603
megjelenés: 2014-01-01
Utolsó darab!
Ár: 2400 Ft
webes rendelés esetén: 2160 Ft
 
Leírás:
A nagy francia forradalmat követő idők számára a krisztusi küldetés egyre inkább „laikus” jelleget öltött, az egyház éppúgy folytatta benső, megszentelő életét, de kifelé a világban már nem közvetlenül a klérus képviselte az evangéliumi értékrendet, hanem azok a polgárok, akik vállalták ezt az ősi, de formájában mégis új missziót.

Ebbe a korba születik bele 1813-ban a vásárosnaményi báró, Eötvös József. Meleg és vallásos családi légkörben nő fel, az Istenbe vetett hit és a család alapvető értékként vernek gyökeret benne. Jogi tanulmányai mellett teológiát is tanult, ami keresztény hite értelmezésében és képviseletében is támogatta. Keresztény, magyar, arisztokrata, de mindenekelőtt ember. Ez olyan nyitottságot ad neki, melyet sem felekezeti, sem nemzeti, sem arisztokratikus megszorító kategóriák nem tudnak beszűkíteni.

A közreadott tanulmányok az Eötvös József hite címmel 2013. szeptember 27-én a Faludi Ferenc Akadémián lezajlott tudományos konferencia anyagát tartalmazzák, szerkesztett formában. A szövegekben az eötvösi hit különféle megnyilatkozásai fogalmazódnak meg: milyen korban, milyen családi, egyházi és politikai körülmények között tudott Eötvös József hitéből táplálkozva, onnan erőt és ösztönzést merítve fellépni a politika világában, tudatosan megvallott keresztény meggyőződésével.

Tulajdonságok:

terjedelem: 218 oldal

borító: puhafedelű

sorozat: Agóra
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román