Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 8. szombat
Boldog névnapot László nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Kígyók öltönyben - Amikor a pszichopaták dolgoznak
Babiak, Paul - Hare, Robert D. - Kígyók öltönyben - Amikor a pszichopaták dolgoznak
Babiak, Paul - Hare, Robert D.
Kígyók öltönyben - Amikor a pszichopaták dolgoznak

kiadó: Scolar
cikkszám: 11173021
ISBN: 9789632444604
megjelenés: 2013-04-30
készlet: Nincs készleten
Ár: 3950 Ft
webes rendelés esetén: 3555 Ft
 
Leírás:
„Mindig is azt mondtam, hogy ha nem a börtönökben tanulmányoznám a pszichopatákat, akkor biztos a tőzsdén tenném ugyanezt” – Dr. Robert D. Hare (idézet a Fast Company című magazinból)

Tegyük fel, hogy épp új munkatársat keresünk egy megüresedett pozícióra. A cég olyan alkalmazottat szeretne, aki nem ijed meg a saját árnyékától, karizmatikus és tele van új ötletekkel. A legígéretesebb jelölt lenyűgöző, okos, és minden kérdésre tudja a tökéletes választ. Vagyis a problémát megoldottuk, nemde? Hát, lehet, hogy mégsem.

Szeretjük azt hinni, hogy azonnal felismerjük, ha egy lelkiismeretlen személlyel találkozunk – vagyis olyasvalakivel, aki bármit képes megtenni, ami épp az érdekét szolgálja. A populáris kultúra által közvetített kép alapján, ha egy pszichopatáról van szó, akkor Hannibal Lectert vagy Charles Mansont, a hírhedt szektavezért és sorozatgyilkosságok felbujtóját látjuk lelki szemeink előtt. De számos pszichopata csupán pénzt, hatalmat, hírnevet vagy egy menő autót szeretne. És ezt hogyan érhetik el? Például úgy, hogy szerencsét próbálnak az üzleti világban.

Két kutató, Paul Babiak és Robert Hare régóta tanulmányoznak pszichopatákat. Hare a pszichopátia nemzetközileg elismert szakértője, és a témában alapműnek számító Kímélet nélkül című könyv szerzője. Babiak céges pszichológusként szerzett gazdag tapasztalatokat. Együtt kezdték el kutatni, hogy miként érvényesülnek a pszichopaták a céges környezetben, és megdöbbentő eredményekre jutottak. Megállapították, hogy a mai modern, nyitott és rugalmas üzleti világ, ahol a magas kockázat gyakran egyet jelent a magas haszonnal, mágnesként vonzza a pszichopatákat. Általában ígéretes csillagként vagy egyenesen a vállalat megmentőjének szerepében kerülnek a céghez, ám rövidesen visszaélnek kollégáik bizalmával, manipulálják feletteseiket, és romokban hagyják maguk mögött a vállalatot.

A Kígyók öltönyben egy mindvégig lebilincselő, olvasmányos és tudományosan tökéletesen megalapozott kötet, mely feltárja, hogyan dolgoznak a pszichopaták a vállalati környezetben: milyen cégek vonzzák őket, miként csúsznak át a felvételi eljárás rostáin, és hogyan viselkednek a mindennapos munka során. Megtudhatjuk, hogyan alkalmazzák „ösztönös” manipulációs technikáikat arra, hogy a cégek alkalmazzák, majd előléptessék őket, és végül magukhoz ragadhassák az irányítást. Kötelező olvasmány mindenkinek – különösen az üzleti világban forgolódóknak –, mert bárhol legyünk is épp a vállalati hierarchiában, fontos, hogy észrevegyük a pszichopátiás viselkedés legapróbb figyelmeztető jeleit, hogy még időben megvédhessük magunkat és a céget a pszichopaták mesterkedéseitől.

„A pszichopátia három aranyszabálya – semmi idegeskedés, semmi kötődés, semmi lelkiismeret – a tárgyalóteremben és a médiában már évtizedek óta közismertnek tekinthető. Most végre nyomtatott formában is kezünkben tarthatjuk ennek a „mutáns ragadozó”-nak a kézikönyvét.”
Dr. Reid Meloy, törvényszéki pszichológus, a The Psychopatic Mind szerzője

„A pszichopatáknak csupán töredéke van börtönben. A többiek lubickolnak a potenciális áldozatokkal teli környezetükben, például az üzleti, vallási, politikai vagy társadalmi szervezetekben és az interneten. Jelen kötet lerántja róluk a leplet, és felfegyverzi az olvasót támadásaik kivédésére. Az igazságszolgáltatási rendszerben dolgozóknak kötelező olvasmány, és biztos vagyok abban, hogy hatására növekedni fog a gazdasági bűncselekményeket felgöngyölítő nyomozások száma is.”
Dr. Matt Logan törzsőrmester, a Kanadai Királyi Lovasrendőrség bűnügyi pszichológusa

„Fontos és értékes munka, mely további kutatásokat fog ösztönözni. Ez a könyv rávilágít arra, hogy a mai pörgős üzleti környezet mennyire ideális azok számára, akik előnyt akarnak kovácsolni abból, hogy a gyorsan terjeszkedő vállalatok működéséből gyakran hiányzik a megfelelő szervezeti szabályozás.”
Dr. Peter Heinze, a New Jersey-i Ramapo College adjunktusa

„Ez a könyv meggyőzött arról, hogy az etikai kódexek és a »hülyebiztos« beszámoltatási rendszerek sem óvják meg a vállalatokat attól, hogy a pszichopaták átverjék és meglopják őket, amennyiben a vezetőség erre a kérdésre nem fordít elegendő figyelmet, hiszen a pszichopata visszaél mások önzetlenségével és jóhiszeműségével saját mohósága és hiúsága kielégítése érdekében. Ez a kötet egy túlélési útmutató, melynek segítségével megküzdhetünk a köreinkbe titokban befurakodott pszichopatákkal.”
Dr. Henry Richards, a Washingtoni Egyetem orvostudományi iskolájának docense, szakterülete a pszichológia és a viselkedéstudomány

Tulajdonságok:

terjedelem: 367 oldal

borító: puhafedelű

fordította: Nagy Márta, Nyuli Kinga
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román