Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 30. péntek
Boldog névnapot Alfonz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Kompok országa - Nézetek, programok, viták - Európáról és az Unióról
Wéber Attila - Kompok országa - Nézetek, programok, viták - Európáról és az Unióról
Wéber Attila
Kompok országa - Nézetek, programok, viták - Európáról és az Unióról

kiadó: Napvilág
cikkszám: 11173032
ISBN: 9789633383704
megjelenés: 2014-04-30
készlet: Raktáron
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A könyv fókuszában - közéletünk egyik leginkább feszítő kérdése, - az elit csoportok Európa felfogása, ill. az ezt kísérő szellemi és politikai küzdelmek problematikája áll. Wéber Attila ennek elemzése révén igyekszik bemutatni, hogy a magyar társadalom különböző elitjei mit tartottak lényegesnek a közel múlt - sorsunkat alapvetően meghatározó – világ folyamataiból, s mit kezdtek a rendszerváltást közvetlenül megelőző, s az azt követő két évtizedben felhalmozott tudással. Hogyan alakult a sokak által vágyott Nyugathoz fűződő viszonyunk, miként változott a folyton gyarapodó Nyugat ill.- Európa – képünk. A téma kifejtése során, ha érintőlegesen is, kitér arra, hogy az európai és globális környezet radikális átalakulása milyen irányt szabott a magyar átmenetnek.

A kötet a Politikatörténeti Intézet által elindított Nyitott/ Zárt Magyarország kutatási program keretében készült. Születésének apropóját nem utolsósorban az adta, hogy hazánk közel tíz éve csatlakozott az Európai Unióhoz. Az évforduló teremtette aktualitáson felül azonban az „Európába vezető” út mára feltorlódó tanulságai levonásának kényszere is időszerűvé teszi a kérdéssel való foglalkozást.

Wéber Attila jogász, szociológus. 1982-ben az ELTE Jogtudományi Karán, majd 1985-ben az ELTE Bölcsészettudományi Karán, végzett szociológusként. 2006-tól a Politikatörténeti Intézet tudományos munkatársa. Fő kutatási területe a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet.

Tulajdonságok:

terjedelem: 202 oldal

borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román