Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A lobbijelenség
Hajdu Nóra (szerk.) - A lobbijelenség
Hajdu Nóra (szerk.)
A lobbijelenség

kiadó: Napvilág
cikkszám: 11173033
ISBN: 9789633383070
megjelenés: 2014-04-30
Utolsó darab!
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A lobbijelenség kifejezés talányossága ellenére épp azt a sokszínűséget ragadja meg, amely a lobbi(zás)t mint érdekérvényesítő tevékenységet és sajátos politikai cselekvést jellemzi.

Természetes jelenség, hogy érdekeinket érvényre juttatni kapcsolataink útján lehet. A kapcsolat tőke, és a bizalom tőkésíthető. Ezen alapul a lobbizás; a bizalmi kapcsolatok tisztaságát és elfogadottságát pedig az etikai és normatív szabályok betartásával és ennek nyilvánosságával lehet biztosítani, elhatárolva azokat a korrupciós kapcsolatoktól és hálózatoktól. A professzionálisan és átláthatóan végzett lobbizás jelentősen hozzájárulhat a politika transzparens működéséhez.

A szerzőket és a kiadót az az alapvető cél vezette, hogy feltérképezzenek egy olyan területet, amellyel a hazai társadalomtudomány még alig foglalkozott. A lobbizás kifejezés itthon egyelőre mind elméleti, mind gyakorlati értelemben magyarázatra szorul. Talán azért ennyire félreismert illetve nem ismert a fogalom nálunk, mert a magyar közélet, a közpolitika nem érdekelt abban, hogy a lobbizás szabályozottá és átláthatóvá, gyakorlata széles körben műveltté váljon. A szerzők reményei szerint a kötet segíthet a lobbizás fogalmának tisztázásában; és egyúttal megkerülhetetlen alapműként szolgálhat majd azok számára, akik szeretnének többet megérteni a közpolitikai döntésekből.

Tulajdonságok:

terjedelem: 250 oldal

borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román