Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kner-könyv - A könyvművészet mesterei
Persovits József - Kner-könyv - A könyvművészet mesterei
Persovits József
Kner-könyv - A könyvművészet mesterei

kiadó: Optima Téka
cikkszám: 11173340
ISBN: 9789638886040
megjelenés: 2014-05-26
Utolsó darab!
Ár: 1950 Ft
webes rendelés esetén: 1755 Ft
 
Leírás:
Persovits József igen tiszteletre méltó feladatra vállalkozott, amikor elhatározta, hogy bemutatja a magyar nyomdászat kiemelkedő alakjainak életútját. A Nyomdász könyvtár sorozatban jelent meg Heltai Gáspár, Misztótfalusi Kis Miklós és a Magyar betűművészek című munkái. E sorozat következő kötete Kner család tagjainak munkásságáról szól.
A Kner név sok ember számára cseng ismerősen. A nyomdaalapító és elsőszülött fia nyomdászatban-könyvművészetben betöltött szerepe közismert, ám a család többi tagjának munkássága kevésbé. Azért is fontos Persovits József Kner-könyve, mert ez az első olyan publikáció, ahol a Kner család három generációjához tartozó személyek életútját egy kötetben, együtt olvashatjuk.
Nem klasszikus családtörténet ez, de az apa-gyermekek-unokák sorsán keresztül bepillantást nyerhetünk egy nyomdászcsalád életébe. Három generáció, hét személy élete tárul elénk: a klasszikus cégalapító Kner Izidor és a "művet" folytató gyermekei: Kner Imre és Kner Endre, az önálló szakmai sikereket elérő Albert és Erzsébet munkássága, az unokák közül Haiman György és a ki nem bontakozott, fiatalon, tragikusan elhunyt Kner Mihály élete.
Életfilozófiájuk - a munka, szakmaszeretet, a komolyság, az értékek, az elvárások magukkal és másokkal szemben - ma is példaértékű. A könyv segít bennünket, hogy jobban megismerjük a szakmájukat mesterként-művészként végző, elkötelezett embereket és megértsük törekvéseiket.

Tulajdonságok:

terjedelem: 117 oldal

borító: puhafedelű

sorozat: Nyomdász könyvtár

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román