Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 16. szombat
Boldog névnapot Gusztáv nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Magyar Prága, arany Prága
Ozogány Ernő - Magyar Prága, arany Prága
Ozogány Ernő
Magyar Prága, arany Prága

kiadó: Méry Ratio
cikkszám: 11173723
ISBN: 9788081600043
megjelenés: 2014-06-11
Nincs készleten
Ár: 3450 Ft
webes rendelés esetén: 3105 Ft
 
Leírás:
Kevés olyan város található a világon, amelyről annyi legenda, különös történet és történészi értekezés látott napvilágot, mint Prágáról. Az Óvárosnak és a Kisoldalnak alig van utcája, sőt háza, amelyhez ne fűződne valamilyen misztikus történet. Ennek magyarázata, hogy a város szinte megalapításától kezdve kultúrák kereszteződésében élt: egyaránt magukénak vallják a németek, csehek, a zsidók és számos más nemzet tagjai, akik valamennyien gazdagították történeteikkel, mítoszaikkal hiedelmeikkel.
Falai történelmi eseményeknek voltak tanúi, melyeket egyrészt tudományosan feldolgoztak, másrészt a népi fantázia is megörökített. Évszázadokon át a cseh királyság fővárosa volt. De ennél nagyobb rangot elért: volt Habsburg Birodalom, sőt a Német-római császárság központja is.
Évezredek óta kelet-nyugat és az észak-déli kereskedelmi útvonalak csomópontja. Már a középkorban magas védőfallal körbevett szárazvám udvarral rendelkezett, ahol a mesés kelet kincseit és a fejlett nyugat kézműves termékeit tárolták, hogy aztán az északi államokba szállítsák a mai Svédországból egészen Oroszország távol-keleti vidékéig.

Tulájdonságok:

terjedelem: 103 oldal

borító: keménytáblás

ÜKH 2014

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román