Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A kínai-orosz kooperáció a XXI. század elején - Kína, Oroszország és a...
Krajcsír Lukács - A kínai-orosz kooperáció a XXI. század elején - Kína, Oroszország és a...
Krajcsír Lukács
A kínai-orosz kooperáció a XXI. század elején - Kína, Oroszország és a...

kiadó: Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány
cikkszám: 11174076
ISBN: 9786155360015
megjelenés: 2014-07-02
Készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Jelen kötet a kínai-orosz kapcsolatok múltját, jelenét és jövőjét elemzi. Az ukrajnai válság ráébresztette az Európai Uniót, és a tágabb értelembe vett Nyugatot, hogy Oroszországgal fenntartott viszony a hidegháborús időket idézi. Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államok folytatott kelet-ázsiai politikája, amelynek célja Kína körbezárása, szintén feszültté teszi a kapcsolatokat Washington és Peking között. Vajon ez a "kettős játszma" azt eredményezheti, hogy a közeljövőben Kína és Oroszország - félretéve a nézeteltéréseiket és a köztük feszülő problémákat - még közelebb kerülnek egymáshoz és szorosabb kooperáció fogja őket jellemezni a nemzetközi politikában?

Vajon a Moszkva és Peking által létrehozott Sanghaji Együttműködési Szervezet lesz az a "geopolitikai tömb", amely átrendezheti a nemzetközi politika színpadát?


Krajcsír Lukács Felvidéken született, egyetemi tanulmányait Magyarországon a nemzetközi tanulmányok szakon végezte (Nyugat-magyarországi Egyetem 2011, Pannon Egyetem). Elsődleges elemzési területe a kelet-ázsiai és közel-keleti országok külkapcsolatai a huszadik század második felében és a napjainkban. Eddig több magyar és idegen nyelvű tanulmánya is megjelent Mediterrán Világ című folyóiratban, valamint az Étudessurla légion Méditerranéenne című tanulmánykötetben. Külpolitikai elemzései rendszeresen olvashatóak a magyarországi és felvidéki - Körkép.sk - weboldalakon.


Tulajdonságok:

terjedelem: 169 oldal

borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román