Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 17. vasárnap
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Mata Hari - A legenda él
Huisman, Marijke - Mata Hari - A legenda él
Huisman, Marijke
Mata Hari - A legenda él

kiadó: Typotex
cikkszám: 11174413
ISBN: 9789632794044
megjelenés: 2014-08-07
Nincs készleten
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
Mata Hari azt jelenti, a "Hajnal Szeme". Ezt a nevet választotta Margaretha Geertruida Zelle, amikor másodszor indult szerencsét próbálni Párizsba. Az egzotikus csábító, a rejtélyes jávai hercegnő és elsőrangú femme fatale csillaga a boldog békeidőkben a semmiből hihetetlen magasságokba emelkedett. Viszont ugyanez a gyanús jelmez rántotta Mata Harit sorsszerűen mélybe a világháború poklában, amikor a katonák mindenhol ellenséget szimatoltak, és asszonyaiktól csakis a családanya vagy a hazafias ápolónő szerepét fogadták el.
Mata Harit saját bevallása szerint a mundér imádata vezette a csúcsra és a gyors bukásba is. A könyv bemutatja, hogyan tették a lövészárkok "anyagcsatáinak" borzalmaiért, a kudarcokért a franciák őt felelőssé, amikor ellenséges tisztek szerelmi hálójába bonyolódott. Azóta filmek, könyvek sokasága jelent meg életéről, amelyektől ez a kötet abban különbözik, hogy nemcsak egy legendás életrajzot, hanem egy hiteles korrajzot is kapunk, alaposan megismerhetjük a századforduló Hollandiáját, gyarmati életét, az európai keletkultusz divatját és képviselőit.

Marijke Huisman történészként elsősorban a személyes emlékek és a történelem viszonyával foglalkozik. Ez a könyve, ahogy ő fogalmaz,az egyetlen világhírű holland asszonyról szól.

Tulajdonságok:
terjedelem: 260 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Balogh Tamás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román