Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. július 7. kedd
Boldog névnapot Appolónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Budoka Nagara no Michi Kiko no Do - Az Út, amin a harcosnak haladnia kell
Watakushi Ningen - Budoka Nagara no Michi Kiko no Do - Az Út, amin a harcosnak haladnia kell
Watakushi Ningen
Budoka Nagara no Michi Kiko no Do - Az Út, amin a harcosnak haladnia kell

kiadó: Magánkiadás
cikkszám: 11174767
ISBN: 1409011606222
megjelenés: 2012-09-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1500 Ft
webes rendelés esetén: 1350 Ft
 
Leírás:
BODHIDHARMA (490-557) Arhat, Dat Mor, Daruma, Dhamma, Lo Han, Taishi, Tammo, Ta Mo, Pu Ti, a számtalan néven emlegetett indiai szerzetes. Suganda indiai alkirály harmadik fia, buddhista pátriárka, Buddha 28. utóda, aki vándorlása során a VI. sz-ban eljutott Kínába. Wu Ti császárral, több alkalommal folytatott vitát, majd Ho-nan tartományba utazott. Itt egy elhagyott barlangban kilenc évig meditált. A közelben lévő Shaolin kolostorban 527-től kezdett oktatni, a szerzetesek kérésére. A monda szerint az egyik helybéli szerzetes levágta előtte saját karját, hogy bizonyítsa, valóban hű tanítványa kíván lenni. A zen (chan) buddhizmus megalapítójának tartják. Az elméleti oktatás mellett tanítványai fizikai felkészítésére is gondot fordított, melyet korábbi, az indiai vayramushi harcművészetben való jártasságára alapozott. Elméleti tanítása, a zen-buddhizmus lett a fejlett filozófiával rendelkező harcművészetek alapja. Ő maga a chuan-shu kifejlesztője és tanítója, ami a shaolin chuan, s így az ebből kifejlődött harcművészetek alapja. Az általa alkalmazott gyakorlatsor, a "Shi Pa Lo Han Sho" ("Lo Han 18 keze") tette lehetővé szerzeteseinek, a szinte emberfeletti szellemi és fizikai megterhelések elviselését. Ez az együttes fizikai és szellemi felkészültség alapozta meg a Shaolin harcosok legyőzhetetlenségének legendáját.

Watakushi Ningen


Magyarországon, s talán a világon ezeddig megjelent legteljesebb távol-keleti és harcművészeti szakszótár-enciklopédiáját tartja kezében az olvasó, amit egyetlen szerkesztő-szerző, Watakushi Ningen állított össze. A mű mintegy 6000 szócikket tartalmaz, japán-, koreai-, kínai- és még számos nyelven, több mint a dupláját, az első kiadás megelőző évben - a szerző engedélyével megjelent - magyar-idegen nyelvű változatának (Sey Gábor: Raji no Do-Dojo no Soshi). Természetesen a könyv első kiadása (1997) után hét évvel megjelent "Nagy harcművészeti lexikon"-nal, ami egy 1996-ban először megjelent német team munkájának magyar fordítása, ez a szerény munka nem vehet fel a versenyt. Mégis ajánlom mindazoknak ezt a könyvet, akik érdeklődnek a harcművészetek és a távol-keleti kultúra iránt, mégpedig elsősorban azért, mert jelentős mértékben a magyar szerzők által megjelenített munkákra támaszkodik. A szócikkek tömör, de mindenre kiterjedő információval szolgálnak az olvasónak, lehetővé téve az adott témában történő gyors, alapvető tájékoztatást.

a szerző


Tulajdonságok:

terjedelem: 155 oldal

borító: puhatáblás

megjegyzés: második kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román