Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. december 9. csütörtök
Boldog névnapot Natália nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története - A 20. század bűnténye új adatok...
Waldron, Lamar - A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története - A 20. század bűnténye új adatok...
Waldron, Lamar
A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története - A 20. század bűnténye új adatok...

kiadó: Akadémiai
cikkszám: 11175333
ISBN: 9789630595216
megjelenés: 2014-10-09
Nincs készleten
Ár: 4800 Ft
webes rendelés esetén: 4320 Ft
 
Leírás:
Ötvenegy évvel ezelőtt, 1963. november 22-én dördültek el azok a bizonyos lövések Dallasban. Az amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy meggyilkolása a 20. század legtöbbet elemzett és leginkább vitatott bűnténye. Egy szuperhatalom első emberét gyilkolták meg az üdvözlésére felsorakozott emberek szeme láttára, a kamerák kereszttüzében. Vizsgálta kongresszusi és elnöki bizottság, rengeteg cikket és könyvet írtak róla, több film is készült, de egyértelmű válaszok nem születtek. És ez nem volt véletlen.


Lamar Waldron olvasmányosan megírt és izgalmas könyve alapvető változást hoz ebben: korábban nem ismert levéltári dokumentumok alapján és a kulcsfontosságú résztvevőkkel készített interjúkra támaszkodva merész, de egyértelmű választ kínál. Waldron könyve az alapmű, és ha az 1963 óta született rengeteg Kennedy-könyv közül csak ez maradna meg, minden fontosat megtudnánk belőle.


Néhány alapvető összefüggés a könyvből: John és Robert Kennedy a dallasi merénylet utáni kilencedik napra inváziót terveztek a Castro vezette szocialista Kuba ellen. Ebben nem más volt a partnerük, mint a legendás kubai forradalmi parancsnok, Juan Almeida, a kubai politikai és katonai vezetés egyik legfontosabb embere. Hogy mindez hogyan függ össze a merénylettel, majd az érdemi vizsgálat elszabotálásával? Mindezt megtudhatjuk ebből a letehetetlen könyvből.


A könyv másik nagy erénye, hogy a merénylet közvetlen háttere és részletei mellett meglepő és lényegi összefüggéseket mutat be az amerikai legfelső politika és az amerikai maffia működéséről is.


Tulajdonságok:

terjedelem: 525 oldal

borító: keménytáblás

fordította: Kőrös László
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román