Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 4. péntek
Boldog névnapot Borbála, Barbara nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Síp utcai kevert
Kardos Péter - Síp utcai kevert
Kardos Péter
Síp utcai kevert

kiadó: Gabbiano Print Kft.
cikkszám: 11175464
ISBN: 9786155346125
megjelenés: 2014-10-16
Készleten
Ár: 4200 Ft
webes rendelés esetén: 3780 Ft
 
Leírás:
1936. május 11-én születtem Budapesten, azóta - másfél év kivételével - itt élek. A Bika jegyében. Ez időnként kiérezhető cikkeimből, prédikációmból egyaránt. Hát ha ez még hidegfronttal is találkozik... Ún. egykönyves szerző vagyok, azaz ez az első és utolsó könyvem, amit egyébként inkább gyűjteménynek neveznék. Hiszen a cikkek az Új Életben jelentek meg, amelynek közel negyedszázada főszerkesztője vagyok (ja, így könnyű - az olvasó). 43 éve vagyok rabbi, 42 éve Zuglóban. Attól, hogy a könnyed hangultaú cikkek keverednek komoly prédikációkkal: a humor a túlélők számára mindig mentőöv volt. A 20. században... és a 21.-ben is.

A könyvet a "felháborodom, tehát vagyok" jegyében írtam. Rabbiképzőt végeztem, nem prófétaképzőt, s mégis... Ha az egyes fejezetek dátumára figyel az olvasó, olykor évtizedekkel későbbi dolgokra ismer. Ez a lottón sajnos nem jött be. Kiknek ajánlom a könyvet? Az első részt (Cikkek) a vallástalanoknak (és a vallásosaknak). A második részt a vallásosaknak (és a vallástalanoknak). A zsidó gondolkodásmódot, szemléletet, viselkedést megismerni akaróknak. Szerény vagyok. Nem álmodozom arról, hogy valaki egy lakatlan szigetre való költözködés legendás 3 tárgya egyikeként ezt viszi magával.
Bár...
A szerző

Tulajdonságok:
terjedelem: 237 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román