Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. november 28. vasárnap
Boldog névnapot Stefánia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az Egyesült Államok külpolitikájának története
Magyarics Tamás - Az Egyesült Államok külpolitikájának története
Magyarics Tamás
Az Egyesült Államok külpolitikájának története

kiadó: Antall József Tudásközpont
cikkszám: 11175495
ISBN: 9789638748683
megjelenés: 2014-10-16
Nincs készleten
Ár: 5980 Ft
webes rendelés esetén: 5382 Ft
 
Leírás:
Magyarics Tamás könyvének második, jelentősen bővített kiadása nem csupán kézikönyvszerű bevezetés az Egyesült Államok külpolitikájának történetébe, de tudományos igénnyel megírt, élvezetes és problémaközpontú tárgyalása is a ma egyedüli szuperhatalom diplomáciatörténetének. A kötet részletesen bemutatja e hatalmas ország rendkívüli szerepvállalását: nagy háborúit, jelentős békekötéseit, tündöklését és balsikereit a nemzetközi küzdőtéren. A könyvből előlépnek az amerikai külpolitika irányítói, teoretikusai, végrehajtói - elnökök, külügyminiszterek és diplomaták, George Washingtontól James Monroe elnökön át a két Rooseveltig és a két Bushig, George Kennantól Marshall tábornokon át Zbigniew Brzezinskiig és Henry Kissingerig. Az eredeti, első kiadáshoz képest a szerző lényeges új fejezeteket csatolt a hidegháború utáni időszakról, és külön részben tárgyalja a magyar-amerikai kapcsolatok történetét is. A kötetet számos kitűnő térkép, fotó és a további tájékozódást lehetővé tévő bibliográfia egészíti ki.

A szerző, Magyarics Tamás történész, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Amerikanisztika Tanszékének tanára, a Magyar Külügyi Intézet korábbi igazgatója, 2011-től Magyarország írországi nagykövete.

Tulajdonságok:
terjedelem: 782 oldal
borító: puhatáblás
megjegyzés: második, átdolgozott és bővített kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román