Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A filozófia rejtélyei I.
Steiner, Rudolf - A filozófia rejtélyei I.
Steiner, Rudolf
A filozófia rejtélyei I.

kiadó: ABG Rent
cikkszám: 11175662
ISBN: 9789638973627
megjelenés: 2013-10-29
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
A filozófia fejlődése a görög gondolkodóktól a XIX. század reakciós és szélsőséges világnézeteiig.
Bár történelmi megközelítésben foglalkozik a filozófiai gondolatokkal, a könyvet mégsem tekinthetjük filozófiatörténetnek, hanem 2500 év világszemléletei vázlatos áttekintésének.
Rudolf Steiner így ír könyvének keletkezéséről az Életutam c. önéletrajzában:

"A könyv egész anyaga már régóta élt bennem. A világnézetekre vonatkozó szemléletem kiindulópontja Goethe világnézete volt. A goethei gondolkodásmód és a kantizmus közötti, általam hangsúlyozott ellentét, az új filozófiai irányok a XVIII. és XIX. század fordulóján Fichténél, Schellingnél, Hegelnél: mindez szerintem a világnézetek fejlődésének új korszakát jelentette... Így vált a XIX. század világnézeti törekvése azzá a kerek egésszé, amely szemléletemben élt, és amelynek a leírására örömmel ragadtam meg az alkalmat.
Amikor erre a könyvemre visszanézek, úgy látom, hogy életem menetét éppen ez fejezi ki szimptomatikusan. Nem ellentmondásokon keresztül jutottam előre, mint ahogyan sokan hiszik. Szívesen elismerném, ha így volna. De ez szellemi fejlődésemre vonatkozóan nem volna igaz. Úgy jutottam előre, hogy a meglévőkhöz mindig új területeket ismertem meg...
Ehhez jött, hogy sohasem éltem bele magam a szellemi világba misztikus-érzelmi úton, mindig kristálytiszta fogalmak révén akartam megismeréshez jutni. A fogalmak, az eszmék átélése az eszmék világából a szellemi valóságba vezetett."

Az antropozófiai irodalom forráshivatkozásaiban számtalanszor találkozhatunk ezzel a művel. Az Igazság és valósággal, valamint A szabadság filozófiájá-val együtt ez alkotja Steiner filozófiai "trilógiáját", ami immár teljes egészében hozzáférhető a magyar olvasók számára.

Tulajdonságok:
terjedelem: 223 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Wirth-Veres Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román