Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 31. szombat
Boldog névnapot Farkas nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A fotográfia (?) elméletei - Klasszikus és újabb megközelítések
Szilágyi Sándor - A fotográfia (?) elméletei - Klasszikus és újabb megközelítések
Szilágyi Sándor
A fotográfia (?) elméletei - Klasszikus és újabb megközelítések

kiadó: Vince
cikkszám: 11175719
ISBN: 9789633030622
megjelenés: 2014-11-03
készlet: Utolsó darab!
Ár: 3995 Ft
webes rendelés esetén: 3595 Ft
 
Leírás:
Szilágyi Sándor tanulmánykötetében kritikai szemlélettel közelít a klasszikus és kortárs fotóelméletekhez. A szerző mindenekelőtt az alapkérdéseket tisztázza. Létezik-e olyan, hogy a fotográfia, nem csak fotográfiák, különböző fotóhasználatok vannak? Mi a fotóművészet - és mi nem az? Mi a fotó: ikon vagy index? Mi a különbség a funkcionárius és az experimentális fotográfus között? Valóban elvész-e a műalkotás aurája a sokszorosíthatóság korában? Mi a punctum - és pontosan hol lakozik? A könyv elvi megállapításait tizennégy mai magyar fotóművész félszáz fotója illusztrálja.

Szilágyi Sándor minden intézményi háttér nélkül követte a maga daimónionját, s majdhogynem véletlenül találkozott össze majd’ húsz évvel ezelőtt nagy témájával, a fotóművészettel. 2007-ben-ben ebből a szenvedélyből született meg a magyar neoavantgárd fotó történeti feltárásának és értelmezésének korpusza, amelynek hatalmas összegyűjtött anyagát nagyvonalúan bocsátotta közre és engedte át más lehetséges értelmezéseknek is. Most valami hasonlót tett az elmélettel. Összegyűjtötte, ismertette és elfogulatlanul, gyakran kritikusan interpretálta a fotóesztétika legfontosabb dokumentumait. Itt vannak, együtt vannak, egy kötetben vannak - az olvasó pedig eldöntheti, hogy mire használja ezt a hasznos könyvet: tájékozódásra, követésre, vitára.

Tulajdonságok:
terjedelem: 324 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román