Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 30. hétfő
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Emléknyomok
Szűcs Gábor (szerk.) - Emléknyomok
Szűcs Gábor (szerk.)
Emléknyomok

kiadó: Bolyai
cikkszám: 11176049
ISBN: 9789638739087
megjelenés: 2014-11-14
Nincs készleten
Ár: 2390 Ft
webes rendelés esetén: 2151 Ft
 
Leírás:
Az emléknyom (engram) egyrészt neurológiai-pszichiátriai-pszichológiai terminus, az emberen kívüli világból érkező, az emberi tapasztalás során szerzett ingerület, amely nyomot hagy az idegrendszerben. Lényegében az információk, adatok, a látási-képi, hallási-hang-, bőrérzékelési, tapintási, szaglásos, ízleléses és mozgásos érzékelés, valamint a kognitív sémák, tudáskeretek, forgatókönyvek stb. memóriában rögzült nyomai. Keletkeznek, bevésődnek, majd tárolódnak; így válnak előhívhatóvá, felidézhetővé.

Másrészt azonban az ember is valamiféle nyomot hagy az érzékelhető világban: fizikai (tárgyi) és szellemi (kulturális) értelemben egyaránt. E jelenből visszafelé tartó, de mégis a jelen szerves részeként értelmezett emberi nyomokat követve módunkban áll elindulni, és fölfejteni a múltat.

Végül pedig abban bízunk, hogy e kötet tanulmányai, végső soron a kötet maga is nyomot hagy, ha nem is ércnél maradandóbbat.

Tulajdonságok:
terjedelem: 256 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román